name | autoweek.cz

Další platforma s českými kořeny v Německu

Další platforma s českými kořeny v Německu

29.11.2021 | Vladimír Rybecký | Aktuality

V Německu startuje další platforma ojetých vozů s českými kořeny Carvago.
Platforma ojetých vozů Carvago zahájila svou činnost v Německu. Uvádí zde 650 000 ojetých vozidel z celé Evropy. Aby byla zaručena transparentnost a vysoká kvalita vozů, soustředí se Carvago výhradně na vozidla od prodejců, která odpovídají určitým parametrům, např. stářím a počtem najetých kilometrů. Společnost se sídlem v Praze tak učinila další krok ve své evropské expanzi.
 
„Ve firmě Carvago každý den analyzujeme více než šest milionů inzerátů na ojetá auta z celé Evropy, z nichž velké množství se na naší platformě nenabídne kvůli špatnému technickému stavu nebo jiným závadám. Vozidla splňující naše kritéria můžeme nakupovat na všech evropských trzích a zpřístupňovat je našim zákazníkům. Postaráme se o všechny právní, technické a logistické detaily,“ vysvětluje obchodní model platformy zakladatel a generální ředitel společnosti Carvago Jakub Šulta.
 
Až když se zákazník rozhodne pro koupi, Carvago vozidlo kupuje. Před dodáním projde technickou zkouškou zvanou CarAudit. Test zajišťují certifikované zkušebny Dekra nebo TÜV. Carvago v jejich testovacích centrech nechává kontrolovat 270 kritérií. Kontrola vozidla stojí 79 eur.  Pokud jsou na voze při kontrole zjištěny neočekávané závady, Carvago zákazníkovi doporučí alternativní vozidla, která také musí projít procesem auditu vozu. Carvago tak chce předejít nepříjemným překvapením při nákupu ojetého vozu.
 
Nákupní proces probíhá zcela online. Nabízená vozidla nejsou starší než deset let a mají najeto méně než 160 000 km. Carvago na ně poskytuje záruku minimálně šest měsíců. Pokud vozidlo nesplňuje očekávání, je možné jej do 14 dnů vrátit bez udání důvodu - jak je obvyklé u online nákupů. Carvago umožňuje různé možnosti financování a nabízí přistavení vozidla až domů. Celý proces od objednávky po doručení obvykle trvá do 20 pracovních dnů.
 
„Většina lidí hned nepozná, zda je vozidlo v pořádku nebo ne, nebo zda hrozí budoucí poškození, protože například nebyly dodrženy intervaly kontrol,“ vysvětluje Jakub Šulta.
 
Carvago bylo založeno v říjnu 2020 v České republice a již působí v Polsku a na Slovensku. Start v Německu je součástí strategie mezinárodního rozvoje společnosti. Kromě Německa Carvago plánuje letos a příští rok také vstupy na trhy v dalších šesti evropských zemích.
 
Carvago v Německu startuje jako druhá česká platforma během krátké doby. Začátkem července zahájila v Německu provoz Driverama, která patří českému Aures Holdingu. Ta ale využívá jiný obchodní model.