name | autoweek.cz

Humvee NXT 360 poprvé v Evropě

Humvee NXT 360 poprvé v Evropě

21.09.2021 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Společnost AM General na veletrhu DSEI 2021 v Londýně představila v evropské premiéře model Humvee NXT 360.
Globální dodavatel vojenských systémů mobility společnost AM General na veletrhu Defence Security and Equipment International (DSEi), který se konal na londýnském výstavišti ExCel, představil revoluční lehké taktické vozidlo Humvee NXT 360.
 
Společnosti se díky neustálému zlepšování podařilo dosáhnout výrazný technický pokrok a vytvořit zcela přepracované vozidlo, které ve formátu skutečně vysoce manévrovatelného lehkého taktického vozidla nabízí ochranu na úrovni MRAP.
 
„Jsme velmi nadšeni, že se můžeme na veletrhu DSEI 2021 prezentovat osobně. Po mimořádně náročném roce je skvělé mít možnost mluvit přímo se zákazníky a představit naše nejnovější produkty, jako například model NXT 360 s jeho skutečně inovativním designem, který narušuje obvyklé vnímání možností přežití v lehkém taktickém voze,“ konstatoval výkonný viceprezident společnosti AM General pro mezinárodní obranu Nguyen Trinh.
 
Humvee NXT 360 využívá stávající platformu Humvee a přináší další vylepšení, jako například pérování s dlouhým zdvihem a výkonnější motor s větším točivým momentem, díky nimž je toto vozidlo odolné a současně velice manévrovatelné.
 
Podobně jako ikonické vozy Humvee nabídne i model NXT 360 stejnou všestrannost aby dokázal vyhovět různým požadavkům misí: verze se 2, 4 i 6 sedadly s dostatkem prostoru pro pasažéry i vybavení potřebné pro danou misi. Kromě toho bude vybaven také systémem dálkově ovládaných zbraní RWS společnosti Kongsberg a systémem detekce výstřelů Boomerang společnosti Raytheon BBN, které jsou příkladem schopnosti tohoto vozidla integrovat různé typy zbraňových a ochranných systémů. Tento integrační koncept nabízí ve své třídě nejlepší schopnosti detekce střelby systému Boomerang, které v kombinaci s vynikající ovladatelností modelu NXT 360 umožňují vyhnout se napadení a reagovat na nepřátelskou střelbu. Tím je zajištěna vyšší úroveň ochrany.
 
Společnost AM General navrhuje, konstruuje, vyrábí, dodává a nabízí podporu pro specializovaná vozidla pro vojenské i komerční zákazníky po celém světě. Vyrobila a provozuje více než 300 000 vozidel ve více než 70 zemích. Má hlavní provozy v Indianě, Michiganu a Ohiu a silnou dodavatelskou základnu ve 43 státech.