name | autoweek.cz

Škoda Auto zjednodušuje dobíjení

Škoda Auto zjednodušuje dobíjení

14.05.2021 | | Aktuality

Škoda Auto Česká republika zahajuje provoz služby Powerpass pro jednoduché dobíjení elektrifikovaných vozů. Řešení nabízí prostřednictvím RFID karty nebo aplikace přístup k více než 200 000 nabíjecích stanic v mnoha evropských zemích.
Škoda Auto Česká republika u příležitosti vstupu nového elektrického SUV Enyaq iV zavádí na český trh jednoduchou a chytrou možnost dobíjení elektrifikovaných vozů. Prostřednictvím služby Powerpass mohou majitelé elektrifikovaných vozů Škoda využívat více než 200 000 dobíjecích stanic ve většině evropských zemí. Mezi podporovanými stanicemi budou i dobíjecí body v autorizované síti Škoda Auto Česká republika a rychlonabíjecí síť Ionity.
 
Proces dobíjení je možné zahájit zcela jednoduše pouze pomocí jediné RFID karty nebo prostřednictvím aplikace Powerpass v chytrém telefonu. Ceny jsou transparentní a jednotné. Pro kupující nové Škody Enyaq iV navíc existuje speciální startovní nabídka: první rok získají placené tarifní modely za maximálně zvýhodněných podmínek.
 
Powerpass poskytne zákazníkům řadu služeb souvisejících s elektromobilitou, například speciální mobilní on-line služby nebo Škoda iV Charger. Powerpass umožní pomocí jediné RFID karty (Radio Frequency Identification) nebo prostřednictvím aplikace Powerpass v chytrém telefonu pohodlné dobíjení po celé Evropě. Kromě veřejných rychlonabíjecích stanic celoevropské sítě Ionity je součástí systému také mnoho další veřejných dobíjecích míst ostatních provozovatelů. V České republice jde především o sítě energetických společností a postupně budou přibývat také dobíjecí body autorizované sítě Škoda Auto Česká republika. Uživatel přitom nemusí přemýšlet nad různými způsoby autorizace nebo disponovat několika přístupovými kartami, ceny jsou kromě toho v celé zemi jednotné.
 
„Vycházíme z toho, že zákazníci pořizující elektrifikované vozy značky Škoda mají možnost je nabíjet doma nebo v zaměstnání. Powerpass je pak ideálním doplňkem na dobíjení na delších cestách popřípadě pro lidi cestující často po území celé Evropy,“ popisuje vedoucí českého zastoupení automobilky Škoda Auto Jiří Maláček.