name | autoweek.cz

V úterý Škoda představí nový model Fabia

V úterý Škoda představí nový model Fabia

03.05.2021 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Digitální světová premiéra čtvrté generace modelu Fabia začne v úterý 4. května v 19:00 hodin. Jako virtuální kulisa poslouží Centrum současného umění DOX v Praze. Fanoušci značky Škoda na celém světě mohou odhalení sledovat na platformě Škoda Storyboard.
V úterý 4. května v 19:00 Škoda Auto představí čtvrtou generaci modelu Fabia. Odhalení vozu bude přenášeno z virtuálního pavilonu. Čistě digitální světová premiéra se uskuteční v Centru současného umění DOX v Praze. Fanoušci se budou moci volně pohybovat po virtuálním pavilonu a dozví se zajímavé detaily o úspěšném příběhu modelu Škoda Fabia. Až do zahájení přenosu v úterý večer budou na adrese https://skoda-virtual-event.com/start průběžně zpřístupňovány nové oblasti virtuálního pavilonu. Světová premiéra bude vysílána také na platformě Škoda Storyboard a na sociálních sítích automobilky Youtube a Facebook.
 
Během prohlídky se hosté setkají se členy představenstva společnosti Škoda Auto, např. s předsedou představenstva Thomasem Schäferem, členem představenstva za oblast prodeje a marketingu Martinem Jahnem a s odborníky z týmu Škoda Design pod vedením Olivera Stefaniho. Aby tato setkání byla co nejrealističtější, bude každý zástupce značky Škoda přítomen jako virtuální postava.
 
Prohlídka zavede návštěvníka v Centru současného umění DOX na různá prezentační místa. Na vnitřním nádvoří je pro účely prezentace instalována řada stěn z LED světel a na střešní terase vznikne terasa Next Level, která koresponduje s aktuálním programem pro budoucí rozvoj české automobilky. Po úvodním projevu Thomase Schäfera dojde na těchto dvou místech k odhalení nového modelu Škoda Fabia. Poté budou ve virtuálním pavilonu k dispozici vozidla pro 360° pohled. Záznam z prezentace a další videa budou později k nalezení ve vzducholodi nad terasou „Next Level“.
 
Po 22 letech od představení první generace prezentuje Škoda čtvrtou generaci modelu Fabia, která je poprvé postavena na modulární platformě MQB-A0 koncernu Volkswagen. V prostornějším interiéru je symetricky strukturovaná přístrojová deska se samostatně umístěnou centrální obrazovkou infotainmentu.