name | autoweek.cz

VinFast a AutoBest uzavírají strategické partnerství

VinFast a AutoBest uzavírají strategické partnerství

07.10.2021 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Společnost VinFast a největší evropská organizace pro hodnocení automobilek AutoBest oficiálně oznámily uzavření dohody o strategickém partnerství.
Uzavření dohody o strategickém partnerství mezi společností VinFast Trading And Service Limited Liability Company a novinářskou organizací AutoBest je důkazem jejich vzájemného závazku urychlit přechod od vozů se spalovacími motory k ekologicky šetrnějším elektromobilům v evropský trh.
 
Společnost VinFast v roce 2022 oficiálně uvede na globální trhy včetně USA, Kanady, Německa, Francie a Nizozemska dvě nová elektricky poháněná vozidla, přičemž další podrobnosti o nich budou zveřejněny později v letošním roce.
 
AutoBest je organizace zastupující hlasy evropských spotřebitelů v oblasti automobilového průmyslu, schopná pomoci společnosti VinFast při komunikaci potřeb a chování zákazníků na místním trhu. Vstupem do strategického partnerství s VinFastem organizace AutoBest získá rozšířenou podporu při plnění svého poslání podporovat přechod od tradičních automobilů k elektromobilům a prosazování trendu čisté energie a udržitelné mobility v Evropě.
 
Partnerstvím s AutoBest VinFast potvrzuje, že Evropa je jedním z klíčových trhů v globální strategii expanze společnosti a modely VinFast s elektrickým pohonem mohou plně uspokojit standardy očekávané na nejnáročnějším automobilovém trhu na světě. Spolupráce s AutoBest společnosti VinFast poskytne více příležitostí k účasti na akcích organizace, a tím podpoří její příchod do Evropy.
 
Předseda AutoBestu Dan Vardie řekl: „Jsme nadšeni vývojem společnosti VinFast od její premiéry na pařížském autosalonu 2018. Při návratu do Evropy společnost VinFast ukázala svou vizi a jasnou strategii s posláním propagovat inteligentní modely elektromobilů na jednom z nejpokročilejších trhů na světě. Oceňujeme přístup společnosti VinFast, když se zaměřujeme na vývoj inteligentních elektrických vozidel, a očekáváme, že se společnost VinFast brzy prosadí na evropských trzích.“
 
„Díky strategii rozvoje globální značky chytrých elektromobilů chce VinFast spolupracovat a spojit se s předními světovými organizacemi. Strategické partnerství s AutoBestem je jedním z prvních kroků ve strategii mezinárodní spolupráce a sdílení globálních znalostí společnosti VinFast. Zavázali jsme se poskytovat chytrým elektromobilům prvotřídní a atraktivní design v souladu s vývojovými trendy na evropském a světovém trhu,“ uvedla provozní ředitel společnosti VinFast Europe Tran Thi Hong Bich.
 
V roce 2018 se společnost VinFast poprvé zúčastnila autosalonu v Paříži a od organizace AutoBest získala ocenění A Star is Born. VinFast se stal prvním vítězem tohoto ocenění, které se věnuje nově založeným značkám s působivými úspěchy v automobilovém průmyslu. Během tří let se VinFast stal nejúspěšněším výrobcem automobilů působícím ve Vietnamu, kde vede ve všech segmentech v nichž působí. To je solidní základ pro proměnu v globální společnost vyrábějící inteligentní elektromobily. VinFast výrazně investuje s cílem stát se přední světovou společností v oblasti inteligentních elektromobilů.
 
Strategické partnerství VinFastu s AutoBest potvrzuje její strategii spojit se s nejprestižnějšími globálními organizacemi a společně budovat zelenější, chytřejší a udržitelnější svět. VF e34, její první elektromobil pro domácí trh, který byl ve Vietnamu uveden na trh v březnu 2021, dosáhl rekordních více než 25 000 objednávek již během tří měsíců.
 
VinFast, dceřiná společnost Vingroup, je prvním výrobcem automobilů ve Vietnamu a také první vietnamskou automobilovou značkou, která vstoupila na globální trh. Společnost VinFast, založená v roce 2017, vlastní tovární komplex v Hai Phongu ve Vietnamu s pokročilou technologií a 90% automatizací. Jedná se o jeden z největších výrobních komplexů v jihovýchodní Asii. S vizí stát se jednou značkou produkující elektromobily VinFast už ve Vietnamu vyrábí elektroskútry a elektrobusy a v roce 2022 uvede na trh řadu osobních automobilů s elektrickým pohonem.
 
Vingroup je největším soukromým konglomerátem podle tržní kapitalizace na vietnamském akciovém trhu a jednou z největších multisektorových soukromých korporací v Asii s tržní kapitalizací kolem 16 miliard USD (k 31. prosinci 2020).