name | autoweek.cz

Petr Wehrenberg výkonným ředitelem LKQ CZ

Petr Wehrenberg výkonným ředitelem LKQ CZ

17.01.2022 | | Autoservis

Novým výkonným ředitelem společnosti LKQ CZ byl jmenován Petr Wehrenberg. Nahradil Ondřeje Navrátila, který tuto funkci zastával posledních osm let a nyní se posunul na pozici obchodního ředitele pro region střední a východní Evropy.
Vedoucí společnost na tuzemském trhu s náhradními díly a auto-moto příslušenstvím LKQ CZ chce s novým vedením posílit svoji pozici jedničky na trhu i zákaznickou orientaci a pružně reagovat na nové trendy v oboru.
 
Petr Wehrenberg v LKQ CZ působí od roku 2015. V minulosti zastával post obchodního ředitele a poté působil v LKQ CEE jako Change a Project manager pro region střední a východní Evropy. Má více než 25 let zkušeností s řízením prodeje náhradních dílů a rozvojem obchodu na několika evropských trzích se zvláštním zaměřením na Českou republiku, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a oblast balkánských zemí. Profesně je již řadu let spojen s renomovanými společnostmi jako Tenneco, Honeywell a Valeo, v nichž působil v klíčových manažerských pozicích. Byl také odpovědný za vztahy s mezinárodními skupinami v oblasti nákupu.
 
Nový výkonný ředitel LKQ CZ nastupuje v době, kdy firma úspěšně dokončila fúzi dvou největších hráčů v oblasti prodeje náhradních dílů v ČR Auto Kelly a ELIT. Firma se také plně začlenila do společné evropské struktury v rámci programu 1LKQ Europe, který centralizoval několik klíčových funkcí, sjednotil procesy a vybudoval jednotnou firemní identitu a kulturu pro více než 80 společností. Firma tak chce zajistit konzistentní a efektivní obsluhu zákazníků po celé Evropě.
 
Generální ředitel LKQ pro střední a východní Evropu (CEE) Andras Lorincz komentoval změnu ve vedení LKQ CZ slovy: „Petra Wehrenberga vítám na palubě a těším se na spolupráci s ním a také na to, že pomůže posunout náš byznys dopředu a rozšíří naše možnosti a příležitosti na trhu. Naším primárním cílem je poskytovat zákazníkům tu nejlepší nabídku na trhu.“
 
„Ujmout se role výkonného ředitele LKQ CZ pro mě znamená především velkou zodpovědnost a zároveň zajímavou profesní výzvu. Udělám maximum, abych zhodnotil své dosavadní zkušenosti a posílil pozici LKQ CZ v segmentu prodejů náhradních dílů, který je jedním z nejrychleji rostoucích v Evropě,“ prohlásil nový výkonný ředitel LKQ CZ Petr Wehrenberg.
 
Společnost LKQ CZ je předním distributorem a jedničkou na tuzemském trhu s náhradními díly pro automobily, užitková a průmyslová vozidla. Obsluhuje 12 000 autoservisů a 300 000 zákazníků B2B a B2C. Provozuje síť 111 poboček a 300 smluvních servisů v sítích Auto Kelly Autoservis a Partner ELIT, e-shopy, call centrum a dva centrální sklady. Zaměstnává přes 2000 zaměstnanců a provozuje moderní tréninkové centrum na Praze, které v rámci programu LKQ Academy nabízí více než 180 odborných školení pokrývajících kompletní péči o vozidla a jejich opravy včetně správného řízení autoservisů. Kurzy probíhají i online.
 
LKQ CZ je součástí skupiny LKQ Europe, která je jedničkou na evropském trhu s náhradními díly. Cílem skupiny je stát se do roku 2030 celoevropským lídrem sítě autoservisů. V současné době zaměstnává 26 000 pracovníků, disponuje sítí 1000 poboček. Organizace poskytuje své služby prostřednictvím 100 000 nezávislých autoservisů ve více než 20 evropských zemích. Její tržby v roce 2020 dosáhly 5,5 miliardy dolarů.