name | autoweek.cz

Prémiové pneumatiky od vynálezce zimních pneumatik

Prémiové pneumatiky od vynálezce zimních pneumatik

18.11.2021 | | Autoservis

Zimní pneumatiky Nokian Tyres jsou vyvíjeny tak, aby fungovaly na sněhu, ledu a sněhové břečce, stejně jako na suché vozovce a pomohly tak řidičům překonat proměnlivé podmínky nadcházející zimní sezóny.
Společnost Nokian Tyres v roce 1934 vyrobila vůbec první zimní pneumatiku na světě kvůli skutečné potřebě bezpečnosti v obtížných podmínkách severské zimy. Průlomová inovace, ve finštině nazvaná Kelirengas (v překladu „pneumatika do špatného počasí“), byla vyvinuta pro nákladní vozidla a autobusy. O dva roky později vznikla verze pro osobní vozidla s názvem „Snow Hakkapeliitta“. Tyto dva vynálezy odstartovaly skutečnou revoluci v jízdní bezpečnosti v zimě, která se v automobilovém průmyslu promítá po celých 85 let od svého vzniku.
 
Od samotného počátku vytvářela společnost Nokian Tyres nejbezpečnější pneumatiky pro všechny jízdní situace díky přísnému testování v reálných podmínkách. Testovací centrum „Bílé peklo“ ve finském Ivalu je celosvětově proslulé místo, kde se pneumatiky testují v drsných zimních podmínkách vysoko nad polárním kruhem. Nejnovějším zařízením v síti testovacích center Nokian Tyres je nové ultramoderní centrum v Santa Cruz de la Zarza ve Španělsku. „Hakka okruh“, jak se mu také říká, umožňuje posunout přísné testování ještě dál a poskytuje vynikající zázemí pro testování nejen letních a celoročních pneumatik, ale také pneumatik zimních. Podmínky simulující středoevropská léta i zimy zajišťují, že jsou všechny produkty Nokian Tyres podrobeny nelítostným testům v autentických evropských klimatických podmínkách.
 
Nejbezpečnější jízdní zkušenost s moderními zimními pneumatikami Nokian Tyres
„Ať už si pro nadcházející zimní sezónu vyberete naše zimní, nebo celoroční pneumatiky, můžete se vždycky spolehnout na jejich výjimečnou bezpečnost v extrémních situacích, jako na sněhu a sněhové břečce, a jejich nekompromisní odolnost a dlouhou kilometrovou životnost. Naše pneumatiky pro SUV a užitková vozidla jsou zpevněné aramidovými bočnicemi. Jedná se o vyspělou technologii, kterou nenabízí žádný jiný výrobce a která zaručuje spolehlivou ochranu před průrazy a průpichy při kontaktu s například ostrými kameny či obrubníky,“ říká Martin Dražík, produktový manažer pro střední Evropu ve společnosti Nokian Tyres.
 
Tuto technologii využívá také nový letošní model Nokian Snowproof C, bezpečná a spolehlivá zimní pneumatika určená pro těžká užitková vozidla. Celoroční verze Nokian Seasonproof C zajišťuje bezpečnost v zimních podmínkách a přitom si uchovává vynikající jízdní vlastnosti po celý rok.
 
Prémiová zimní pneumatika Nokian Snowproof pro osobní vozidla a její UHP verze Nokian Snowproof P představují vynikající volbu pro cestování během středoevropských zim. Jedinečné vlastnosti byly vyvinuty ve spolupráci s Mikou Häkkinenem, dvojnásobným mistrem formule 1, který se podílel na vývoji a testování tohoto unikátního modelu.
 
Co se týče stále populárnějších SUV vozidel, zima vyžaduje pevné a stabilní vysokovýkonné pneumatiky, které jsou schopné unést i vyšší zatížení a jsou vhodné také pro jízdu na zasněžených a zledovatělých vozovkách. Naše oblíbená pneumatika Nokian WR SUV 4 je přesně taková.
 
V mírném klimatu budete možná raději chtít jezdit s celoročními pneumatikami Nokian Tyres, které zaručují spolehlivost a prvotřídní bezpečnost na zimních vozovkách, stejně jako špičkové výkony a komfort během letních měsíců.
 
Všechny zimní a celoroční pneumatiky Nokian Tyres jsou označeny symbolem 3PMSF, který prokazuje, že jsou vhodné pro užití v zimě. Pneumatiky od nejseverněji umístěného výrobce pneumatik zvládají i ty nejnáročnější podmínky bez jakýchkoliv kompromisů z hlediska jejich výkonů na mokrých i suchých silnicích.
 
„Při výběru pneumatik hledejte především produkty od renomovaných výrobců, o kterých je známo, že zaručují prémiovou kvalitu z hlediska bezpečnosti a odolnosti. To platí nejen pro zimní pneumatiky,“ dodává Martin Dražík.
 
Nejnovější modely zimních pneumatik Nokian Tyres:
Pro osobní vozidla: Nokian Snowproof, Nokian Snowproof P
Pro SUV: Nokian WR SUV 4
Pro užitková vozidla: Nokian Snowproof C
 
Nejnovější modely celoročních pneumatik Nokian Tyres:
Pro osobní vozidla: Nokian Seasonproof
Pro SUV: Nokian Seasonproof SUV
Pro užitková vozidla: Nokian Seasonproof C