name | autoweek.cz

ChargeUp přebírá divizi elektromobility společnosti Elexim

ChargeUp přebírá divizi elektromobility společnosti Elexim

29.11.2021 | | Tiskové zprávy

ChargeUp posiluje svoji pozici na trhu v oblasti dodávek dobíjecích stanic pro elektromobily.
Společnost ChargeUp, která patří do skupiny Unicorn, oznámila akvizici Elexim eMobility, divize elektromobility společnosti Elexim. ChargeUp tak posiluje svoji roli významného dodavatele komplexních řešení pro elektromobilitu na evropském trhu.
 
Tento krok je vyústěním dlouhodobé spolupráce mezi společnostmi ChargeUp a Elexim. ChargeUp tím rozšiřuje svoji nabídku dobíjecích stanic, které společně se softwarem ChargeUp CPO a ChargeUp ESP tvoří komplexní řešení pro dobíjení elektromobilů na klíč. Zároveň se stává autorizovaným distributorem dobíjecích stanic společnosti Circontrol, Alpitronic a IES Synergy v České republice, na Slovensku a dalších zemích EU.
 
Elexim eMobility je dceřiná společnost Elexim a.s. zaměřující se na elektromobilitu. Přestože funguje teprve od roku 2017, dodala již více než 1500 dobíjecích stanic. „Zhruba před čtyřmi lety jsme se začali věnovat elektromobilitě, konkrétně dobíjecím stanicím. Akvizice společností ChargeUp je ohodnocením naší práce, v níž budeme dále pokračovat se silným zázemím a s potenciálem oslovit nové zákazníky. Naším cílem je poskytovat špičkové řešení pro jednotlivce i velké společnosti,“ komentuje Jindřich Geisler ze společnosti Elexim a.s.
 
Jan Konrád, předseda představenstva ChargeUp k akvizici dodává: „Spojením ChargeUp a firmy Elexim eMobility výrazně posilujeme naše kompetence v oblasti elektromobility, protože získáváme nejen kvalitní tým certifikovaných odborníků v oblasti dobíjecí infrastruktury a obchodu, ale i nové partnery a významné klienty jako je EON, ČEZ, Škoda Auto nebo Středoslovenská energetika. Vytvořili jsme strategické spojenectví, které chceme dlouhodobě rozvíjet a které bude pro nás i naše zákazníky velkým přínosem.”
 
Společnost ChargeUp patří do skupiny Unicorn. Poskytuje kompletní řešení pro dobíjení elektromobilů, které se skládá ze špičkových dobíjecích stanic, řídicího backendového systému, responzivních aplikací pro elektromobilisty a kvalitních služeb, to vše od jednoho dodavatele. Mezi zákazníky, kteří používají řešení ChargeUp, patří například Škoda Auto, Teplárny Brno, Billa, DPD, Total nebo také švédské město Göteborg, které v platformě ChargeUp spravuje a na dálku řídí více než 1500 dobíjecích míst.