name | autoweek.cz

Kombinované cestování zítřka

Kombinované cestování zítřka

23.06.2021 | | Tiskové zprávy

Kombinaci hromadné dopravy a sdílených aut pod heslem „Společně vás dovezeme do cíle“ lákají cestující Autonapůl s FlixBusem.
Až 50 km jízdy sdíleným autem zdarma a 10% slevu na jízdenku mohou od 1. července do 15. prosince využít všichni, kteří cestují s FlixBusem a využívají carsharing Autonapůl. Obě společnosti chtějí cestující motivovat ke kombinaci dopravy autobusem i autem tak, jak je to pro ně nejvýhodnější - časově i finančně.
 
Autonapůl v současnosti nabízí své vozy v devíti městech ČR, kde provozuje 80 sdílených aut různých kategorií, od malých městských vozů přes rodinná kombi po osobní dodávky či elektromobily.
  
FlixBus zajišťuje pravidelná spojení do desítek lokalit v České republice. FlixBus CZ/SK je součástí skupiny FlixMobility, která se hlásí ke green mobilitě, tedy k dopravě, jež minimalizuje dopad svého provozu na životní prostředí. Ve své flotile používá pouze nejmodernější vozy a zákazníkům poskytuje možnost offsetovat uhlíkovou stopu příspěvkem na ekologické aktivity. K dispozici má autobusy s wi-fi, zásuvkami na dobíjení elektroniky a pohodlnými sedadly.
 
„Velmi vítáme partnerství FlixBusu, díky němuž budou mít zájemci o efektivní a odpovědnou dopravu své cesty ještě výhodnější. Ti, kteří se svezou FlixBusem, získají promokód, zašlou nám ho a my jim dáme slevu 250 korun na jízdu sdíleným autem. Naopak ti, kteří s námi už jezdí, dostanou mailem jiný promokód, který vloží do formuláře při nákupu jízdenky a FlixBus ji zlevní o 10 %,“ říká ředitel družstva Autonapůl Michal Šimoník.
 
„Naši sdílníci často na dlouhé trasy kombinují různé dopravní prostředky. Třeba z Brna do Prahy zvolí autobus, ale pokračovat hromadnou dopravou nebo za obchodním partnerem bývá složitější. Proto v Praze sáhnou po našem sdíleném autě, odvezou se na rodinný víkend nebo obchodní schůzku i zpět, a domů zase pokračují autobusem. Je to pro ně levnější a ekologičtější než jet celou cestu autem, a zároveň mohou v autobuse snadno třeba pracovat nebo odpočívat,“ vysvětlil Michal Šimoník.