name | autoweek.cz

Plug-in hybridy a CNG vozy Škoda pro Coca-Colu

Plug-in hybridy a CNG vozy Škoda pro Coca-Colu

11.05.2021 | | Tiskové zprávy

Společnost Coca-Cola HBC Česko a Slovensko pokračuje v obměně fleetu na ekologická vozidla prostřednictvím Volkswagen Financial Services.
Zástupci společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko tento týden převzali prvních 68 z celkového počtu 430 vozů pořízených prostřednictvím operativního leasingu od Volkswagen Financial Services. Vozidla zahrnují modely Škoda Superb, Octavia, Scala a Fabia, z nichž naprostou většinu tvoří plug-in hybridy a automobily na CNG pohon. Kromě samotných vozidel Volkswagen Financial Services zajišťuje i kompletní servisní služby prostřednictvím autorizované dealerské sítě Škoda Auto.
 
Předání vozů bude probíhat v několika fázích. Jako první získala Coca-Cola HBC Česko a Slovensko 68 vozů značky Škoda, z nichž více než polovinu tvoří vozidla na CNG pohon (5x Octavia G-Tec, 33x Scala G-Tec), zbytek pak plug-in hybridy (25x Superb iV, 5x Octavia iV). Během roku 2021 dojde postupně k předání více jak 300 vozů, tedy přibližně dvou třetin z plánovaného celkového počtu.
 
Vozidla budou sloužit především obchodním zástupcům společnosti, oblastním vedoucím prodeje či zaměstnancům z řad středního managmentu v České republice a na Slovensku.
 
Ambice společnosti směrem k udržitelnému podnikání potvrzuje i volba čistě digitálního reportingu a vyúčtování nákladů. Coca-Cola HBC také dbá na bezpečnost zaměstnanců na cestách. Proto jsou vozidla vybavena nejmodernějšími prvky bezpečnosti, jako jsou sledování únavy řidiče, sledování mrtvého úhlu, line-assist, adaptivní tempomat, parkovací senzory nebo bezdrátový SmartLink.
 
Všechna vozidla jsou vybavena i GPS trasovacím systémem, díky němuž může společnost monitorovat ekologickou stopu jednotlivých vozů a navrhovat opatření směřující k větší efektivitě jízdy. Kromě samotných vozů zajišťuje Volkswagen Financial Services i všechny potřeby spojené s jejich provozem, jako pravidelný servis, výměnu pneumatik, zajištění náhradního automobilu v případě běžných oprav i nenadálých událostí, pick-up servis či řešení pojistných událostí.