name | autoweek.cz

Citroën C1 s novou tváří

Citroën C1 s novou tváří

09.04.2018 | Vladimír Rybecký | Nové modely

Citroën C1 od jara 2018 vylepšuje svou podobu. S využitím novinek rozšiřuje rovněž nabídku i o novou speciální edici C1 Urban Ride s dynamickými liniemi s ochrannými prvky karoserie ve stylu inspirovaném SUV.
Citroën C1 vstupuje do jara 2018 ve znamení obnovy. Městské auto, kterého se od roku 2006 po celém světě prodalo více než milionů kusů (všechny generace dohromady), dosahuje stále dobré prodejní výsledky. Ve Francii v roce 2017 narostly nové registrace o 8,4 % (více než 14 000 vozů). Tento růst letos pokračuje a dokonce zrychluje - od začátku roku do konce února +13,7 %. Díky kompaktním rozměrům (délka 346 cm) a snadné ovladatelnosti (průměr otáčení 9,6 m) je ideální pro jízdu v městském provozu. Má zavazadlový prostor o objemu 196 l/780 l.
 
Nová podoba
Citroën C1 nyní hodlá ve své úspěšné cestě pokračovat cestou zlepšení vzhledu, komfortu, technologií a pohonných jednotek. Získal nové logo ve formě upravených stylizovaných šípů a interiér nabízí nové styly tvořené kombinací nových barev a materiálů.
 
Speciální edice Citroën Urban Ride ve stylu inspirovaném SUV, vycházející ze studie vystavené vloni ve Frankfurtu, ukazuje, jaký potenciál personalizace se v tomto městském voze skrývá. Sportovní vzhled zajišťují černá vnější zpětná zrcátka, tónovaná okna a litá 15“ černá kola s červenými středy kol. K této speciální edici patří i specifická lepicí fólie na zadních postranních okénkách s geometrickými šedými a oranžovými motivy. Citroën C1 Urban Ride je k dispozici v pětidveřové verzi jako hatchback.
 
Řada C1 nabídku zaměřuje na jediný zážehový motor, tříválec 1,0 l VTi Toyota plnící normu Euro 6.d-TEMP. Jeho výkon je nyní 53 kW (72 k) oproti současným 50 kW (68 k). Může být spojen s přímo řazenou (VTi 72 BVM) nebo pilotovanou převodovkou (VTi 72 ETG).
 
Nové technologie
Citroën C1 v souladu s programem Citroën Advanced Comfort nabízí pohodu a až šest podpůrných prvků řízení - Active City Brake, pomoc při rozjezdu ve svahu (Hill Start Assist), varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu, zpětnou parkovací kameru a hands free přístup a startování.
 
V roce 2018 budou doplněny nové technologie reagující na potřeby městské mobility a konektivity. Mezi ně patří systém rozpoznání dopravního značení s doporučenou rychlostí a větší kompatibilitou systému Mirror Screen (Apple Car Play, Android Auto a Mirror Link) umožňující replikovat displej mobilního telefonu na 7" dotykovém displeji.
 
Základní cena Citroënu C1 Feel 5P 1,0 VTi 72 MAN je se slevou 239 900 Kč. Nová verze Urban Ride přijde na 259 900 Kč. Za příplatek 12 000 Kč je v nabídce sada Komfort, zahrnující automatickou klimatizaci a automatické rozsvěcování světel, a za 15 500 Kč (pro základní výbavu Feel za 22 000 Kč) sada Bezpečnost, obsahující systém Active City Brake, systém varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu a systém sledování dopravních značek.