name | autoweek.cz

Cupra UrbanRebell - koncept jako závodní auto

Cupra UrbanRebell - koncept jako závodní auto

02.09.2021 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Studie Cupra UrbanRebell ukazuje, jak by měl vypadat malý elektromobil značky, který se má sériově vyrábět od roku 2025. Veřejnosti jej představí během IAA Mobility při otevření nové Cupra City Garage v centru Mnichova.
Dceřiná společnost Seatu Cupra poněkud netradičním způsobem naznačuje podobu připravovaného malého městského elektromobilu, který bude uveden na trh v roce 2025 jako nástupce Volkswagenu e-up!, Seatu e-mii a Škody citigoe iV se slibovanou základní cenou kolem 20 000 eur (500 000 Kč) a výrobou v Martorellu. V podobě studie závodního vozu kombinuje vysoký elektrický výkon s estetikou virtuálního světa. Designérské prvky konceptu mají být začleněny do silniční verze.
 
UrbanRebel má s délkou 4080 mm rozměry malého městského automobilu. Sériová podoba UrbanRebel má kombinovat dramatický design s neuvěřitelnou dynamikou. Jako technický základ slouží krátká verze modulární platformy pro elektromobily MEB společnosti Volkswagen. Trakční elektromotor studie UrbanRebel má stálý výkon 250 kW (340 k) a špičkový výkon 320 kW (435 k). Z 0 na 100 km/h dokáže zrychlit za 3,2 s.
 
„Městské elektrické vozidlo je klíčovým strategickým projektem nejen pro naši společnost, ale pro celou skupinu Volkswagen. Naším cílem je vyrábět v Martorellu víc než 500 000 elektrických městských vozů ročně pro různé koncernové značky. Městský elektromobil demokratizuje elektromobilitu a zpřístupní ji masám,“ řekl šéf Cupra Wayne Griffiths.