name | autoweek.cz

E.on spouští mezinárodní roaming

E.on spouští mezinárodní roaming

08.06.2022 | | Tiskové zprávy

S kartou E.on Drive mohou řidiči elektromobilů nabíjet ve všech sousedních zemích.
Společnost E.on dokáže se svojí kartou E.on Drive nabídnout klientům možnost jednoduše zaplatit u více než 9000 dobíjecích bodů, a to ve všech sousedních zemích. Na začátku prázdnin se přidá dalších 3000 dobíječek, aby se lidé dostali pohodlně na dovolenou do oblíbených dovolenkových destinací.
 
Dosud museli řidiči při platbách na dobíjecích stanicích v zahraničí využívat řadu aplikací a registrací u lokálních poskytovatelů. Platilo to i pro aplikace příslušných národních jednotek společnosti E.on. To vše momentálně odpadá. Od 1. června budou moci řidiči využít 9000 dobíjecích bodů v Česku a zároveň dalších čtyřech okolních zemích – v Německu, Rakousku, Polsku a Slovensku. Z toho bude více než 1500 ultrarychlých. O měsíc později by měla přibýt možnost zaplatit kartou E.on Drive také ve Slovinsku, Chorvatsku, Itálii, Maďarsku a Rumunsku. Přibýt by mělo dalších 3000 dobíječek tak, aby měli zákazníci co nejjednodušší cestu na dovolenou do oblíbených destinací, a to bez výraznějších zdržení, protože budou moci dohromady využít více než 1900 ultrarychlých dobíječek.
 
„Všechny stanice najdou zákazníci v naší aplikaci E.on Drive a uvidí u nich obsazenost a transparentně také cenu, za kterou budou dobíjet, a nedojde u nich k žádnému překvapení. Vše bude tak, jak jsou zvyklí z roamingových služeb v Česku,“ dodává Jakub Kott z oddělení Mobility Services společnosti E.on. E.on na zavedení roamingových služeb spolupracoval s dalšími partnery z příslušných zemích Charge-on/E.on Drive v Německu, Allego, Smatrics, Greenway, ZSE nebo Ionity.
 
„Ačkoliv na zavedení mezinárodního roamingu pracujeme dlouho, jeho dřívějšímu spuštění nám bránila hlavně daňová legislativa jednotlivých zemí.  Aktuálně jsme tyhle překážky dokázali vyřešit a můžeme tuhle možnost nabídnout našim zákazníkům. Možnost využít tzv. vratky DPH ocení především firemní zákazníci, pro které je to velký přínos ve využívání elektrických vozů za hranicemi. V praxi funguje celý proces tak, že zákazník používá svou kartu i v zahraničí, jednou měsíčně mu přijde celkové vyúčtování a bude provádět jen jednu celkovou platbu. Faktury ale bude mít rozepsané po jednotlivých destinacích,“ říká vedoucí oddělení Mobility Services společnosti E.on Martin Klíma.
 
Vedle roamingových služeb E.on dál rozvíjí i veřejnou dobíjecí infrastrukturu E.on Drive v České republice. Ta aktuálně čítá 200 dobíjecích stanic a dalších více než 125 je ve výstavbě.