name | autoweek.cz

Nejvýhodnější možnost získat Mini Cooper SE

Nejvýhodnější možnost získat Mini Cooper SE

21.09.2021 | Vladimír Rybecký | Nové modely

Elektrické Mini Cooper SE za 8999 Kč měsíčně bez DPH nebo s Eko bonusem 150 000 Kč pro výhodné pořízení čistě elektrického Mini pro české zákazníky.
Česká republika dotace na elektromobily neposkytuje. Proto Mini pro české zákazníky připravilo vlastní nabídku bonusů pro výhodné pořízení prvního čistě elektrického vozu. Jsou navržené jak pro toho, kdo si chce své nové elektrické Mini pořídit na operativní leasing, tak pro toho, kdo si ho chce platit v hotovosti. V prvním případě je připravena nabídka na měsíční splátku včetně povinného ručení, havarijního pojištění a pojištění skel za 8999 Kč bez DPH měsíčně s kalkulací počítanou na 60 měsíců s ročním nájezdem 10 000 km.
 
Ve druhém je připraveno přímé zvýhodnění Eko bonusem ve výši 150 000 Kč, kdy automobil vyjde včetně DPH na 749 600 Kč (bez DPH 619 504 Kč). V obou případech jsou připravené bohatě vybavené vozy včetně digitálních služeb Mini Connected, navigace, automatické převodovky a spousty dalších prvků výbavy.
 
Místo zážehového nebo vznětového motoru je pod kapotou vozu Mini Cooper SE elektromotor s integrovanou výkonovou elektronikou a převodovkou. Přední kola pohání elektromotor o výkonu 135 kW (184 k). Akumulátor ve tvaru písmene T, umístěný v podlaze vozidla, má kapacitu 32,6 kWh, což umožňuje dojezd 235 až 270 km.
 
Elektromotor je nejen menší, ale také výrazně lehčí než spalovací motor. Spolu s nižším těžištěm to dává elektricky poháněnému modelu agilní ovladatelnost. Stejně jako u třídveřových Mini se spalovacím motorem je objem zavazadlového prostoru 211 l, po sklopení zadních opěradel 731 l.