name | autoweek.cz

Volkswagen Taigo přichází do Evropy jako kupé SUV

Volkswagen Taigo přichází do Evropy jako kupé SUV

05.08.2021 | Vladimír Rybecký | Nové modely

Volkswagen rozšiřuje nabídku kompaktních modelů Polo a T-Cross o třetí karosářskou variantu. Na evropský trh uvádí své první SUV kupé s názvem Taigo odvozené z modelu T-Cross. Taigo by se mělo na trh dostat koncem roku 2021.
V Brazílii Volkswagen toto SUV kupé od roku 2020 prodává pod názvem Nivus. Nyní Volkswagen ve Wolfsburgu představil jeho evropskou variantu Taigo. Je postavena na platformě MQB-A0 jako hatchback Polo nebo SUV T-Cross, ale se 426 cm je delší.
 
Pětimístné Taigo má pohon předních kol a jen zážehové motory s výkony 70 kW (95 k), 81 kW (110 k) nebo 110 kW (150 k). V závislosti na motoru jsou připraveny pěti- nebo šestirychlostní přímo řazená převodovka resp. sedmistupňová dvouspojková DSG.
 
Sériově se bude dodávat Digital Cockpit s multifunkčním volantem, on-line informační a zábavní systém nejnovější generace MIB3 stejně jako asistenční systém Front Assist pro detekci překážek před vozem včetně funkce nouzového brzdění City Brake a asistent pro jízdu v jízdním pruhu Lane Assist. K dispozici budou i světlomety IQ.Light LED Matrix a asistenční systémy IQ.Drive Travel Assist a ACC.
 
Taigo je zaměřeno více na životní styl a je sportovnější než T-Cross. Předprodej modelu Taigo bude v ČR spuštěn začátkem září 2021 a první vozy zákazníci převezmou v lednu 2022.