name | autoweek.cz

Společnost GWM představila technologické inovace

Společnost GWM představila technologické inovace

26.10.2021 | Vladimír Rybecký | Trendy

Společnost GWM na veletrhu CIDEE představila několik modelů a inteligentních produktů aby ukázala své úspěchy v oblasti vědy a inteligentních technologií.
Společnost GWM (Great Wall Motors) pro veletrh China International Digital Economy Expo 2021 vytvořila dvě expozice, a to inteligentní a digitální výstavní plochu a plochu pro inteligentní řízení.
 
Velkou pozornost vzbudila zejména technologie Alcolock společnosti GWM vystavená v expozici inteligentních technologií a digitalizace. Tato technologie umožňuje sledovat hladinu alkoholu v krvi u řidiče pomocí dechového alkoholového imobilizéru. Pokud řidič překročí maximální povolenou hranici alkoholu, toto zařízení zabrání nastartování vozidla.
 
Společnost GWM rovněž představila první nízkorychlostní multifunkční vozidlo bez řidiče na světě využívající systém autonomního řízení úrovně 4. V prostředí, jako jsou chytré komunity a průmyslové parky, lze vozidlo DV02 využít k poskytování inteligentních doručovacích služeb.
 
Kromě toho společnost GWM předvedla robota Follower 150 Loaded Robot, který je schopen automatického následování, poskytování inteligentních hlasových pokynů a vyhýbání se překážkám. Tento druh robota lze použít v domácnostech, hotelích, kancelářských budovách a na dalších místech, kde uživatelům pomáhá zvládnout přepravu těžkých nákladů díky výkonným funkcím autonomní jízdy a zvedání.
 
Kromě špičkových produktů v části výstavy věnované inteligentním technologiím a digitalizaci společnost GWM na výstavní ploše pro inteligentní řízení představila také technologii autopilota. Vozidlo Ora Haomao představilo nejnovější systém autonomního řízení úrovně 4. V simulovaném scénáři plynulé jízdy v zatáčce, když uživatel aktivoval funkci autopilota, vozidlo automaticky otáčelo volantem a upravovalo směr a rychlost jízdy v reálném čase podle tvaru zatáčky. Řidič může vůz ovládat aniž by držel volant či sešlápl plynový nebo brzdový pedál.
 
Vrcholem v oblasti inteligentního řízení bylo automatické parkování předvedené modelem Wey Mocha. Když řidič aktivuje tuto funkci, vozidlo automaticky rozpozná označení parkovacího místa a ujme se řízení, řazení a brzdění. Po zaparkování v garáži se vozidlo automaticky vypne, u převodovky se zařadí parkovací mód a aktivuje se elektronická parkovací brzda. Tato funkce pomáhá vyřešit paralelní parkování a parkování za pomoci zpátečky.