name | autoweek.cz

DS 3 Crossback E-Tense s větším dojezdem

DS 3 Crossback E-Tense s větším dojezdem

29.11.2021 | Vladimír Rybecký | Aktuality

DS 3 Crossback E-Tense využívá poznatky společnosti DS Automobiles v oblasti elektrifikace, díky nimž získala čtyři tituly ve formuli E.
První plně elektricky poháněný model v nabídce značky DS, který je na trhu od roku 2019, se vyvíjí. Při vývoji je  prioritou reálné používání modelu DS 3 Crossback E-Tense. V současné podobě má dojezd 341 km podle kombinovaného cyklu WLTP, což představuje nárůst o téměř 7 %. Vylepšeno bylo zejména tepelné čerpadlo, které získalo čidlo vlhkosti pro zvýšení účinnosti. Tepelné čerpadlo, které je součástí standardní výbavy, vyrábí teplo kompresí a tím vytváří horký vzduch. Díky tomu se výrazně snižuje potřeba energie.
 
Výsledkem průběžných diskusí s vítězným týmem formule E, který spadá do DS Performance, je optimalizace převodového poměru. K nárůstu dojezdu v reálném provozu přispělo i použití nových 17“ pneumatik třídy A, které vyvinula značka Continental. Pneumatika Continental EcoContact 6 Q, která je v nabídce v rozměru 215/60 R17 96H, je vyrobena s využitím nové směsi silica, která snižuje valivý odpor i hlučnost.
 
DS 3 Crossback E-Tense po vylepšení určitých prvků dosahuje o 7 % delší dojezd v kombinovaném cyklu WLTP - tj. 341 km. V České republice se DS 3 Crossback E-Tense prodává za cenu od 1 055 000 Kč s palubní nabíječkou 11 kW, která umožňuje třífázové dobíjení.