name | autoweek.cz

Finalisté AutoBest - Best Buy Car of Europe 2022

Finalisté AutoBest - Best Buy Car of Europe 2022

19.10.2021 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Evropská porota AutoBest vyhlašuje finalisty Best Buy Car of Europe pro rok 2022. Jsou jimi Dacia Spring, Hyundai Bayon, Opel Mokka, Renault Arkana, Škoda Fabia a Toyota Yaris Cross.
Dacia Spring, Hyundai Bayon, Opel Mokka, Renault Arkana, Škoda Fabia a Toyota Yaris Cross jsou finalisty ceny AutoBest 2022. Tyto vozy se utkají o cenu „Best Buy Car of Europe in 2022“. Porota složená z 32 členů, zastupujících 32 zemí, v následujících týdnech uskuteční svá závěrečná hodnocení a odevzdá své hlasy, přičemž vítěz 21. ročníku AutoBest bude vyhlášen v polovině prosince.
 
AutoBest vydává logo „European AutoBest 2022 Finalist“. Šest výrobců má právo používat toto logo ve všech svých komunikačních a propagačních kampaních před vyhlášením vítěze AutoBest 2022.
 
Po úspěšné premiéře v loňském roce se porota 24. a 25. listopadu opět vydá k závěrečnému testu do rakouského Teesdorfu. Testovací areál Fahrtechnik rakouského autoklubu ÖAMTC získal v mnoha oblastech mezinárodní renomé pro testování vozidel a vzdělávání řidičů. S areálem v Teesdorfu, umístěným nedaleko vídeňského letiště, navázala organizace AutoBest partnerství s cílem uskutečnit zde komplexní sestavu testů prověřujících plný potenciál finalistů s ohledem na jejich chování v mezních situacích, s nimž se řidiči mohou setkat v běžném provozu.
 
„V průběhu pandemie se AutoBest ukázal jako jediná mezinárodní nezávislá motoristická porota, která udržovala svůj pravidelný program aktivit. Budeme i nadále pokračovat ve snaze nabídnout milionům spotřebitelů automobilů nejlepší hodnocení o nejvhodnějších autech ke koupi v Evropě, ale také o nejschopnějších lidech, společnostech a technologiích, které dnes v oboru máme. Navíc díky nově vytvořenému think tanku AutoBest, vedenému vizionářským designérem Frankem Stephensonem, budeme hlouběji prozkoumávat budoucnost mobility a umožníme lidem lepší porozumění pro to, co v příštích letech přijde,“ řekl zakladatel a předseda AutoBest Dan Vardie.
 
Členové poroty AutoBest reprezentují 32 evropských zemí, což je podle počtu zastoupených zemí největší nezávislá motoristická porota v Evropě i na celém světě. Porota AutoBest věnuje velkou pozornost úsilí, které vynakládá automobilový průmysl. Porota pečlivě sleduje investice, nové pracovní příležitosti pro lidi v automobilovém průmyslu, podporu pro ekologická auta a technologie a podporu pro různé regiony Evropy. Zkoumá také nové technologie pro automobily a konektivitu. Těmto úspěchům porota věnuje celkem osm ocenění v následujících kategoriích: ManBest, CompanyBest, EcoBest, DesignBest, TechnoBest, SafetyBest, SmartBest a SportBest. V následujících týdnech bude AutoBest komunikovat vítěze těchto cen.
 
21. slavnostní předání cen se bude konat příští rok ve francouzském Štrasburku v den, který bude oznámen později v závislosti na vývoji pandemie v regionu. Letos se 30. září ve španělské Barceloně konalo 20. výroční slavnostní předávání cen AutoBest, na kterém se sešel rekordní počet účastníků z 34 zemí včetně vedoucích pracovníků z různých společností a organizací.
 
Více informací je k dispozici na www.autobest.org.