name | autoweek.cz

Nová tvář Dacie

Nová tvář Dacie

16.06.2022 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Po kompletní obměně komunikačních materiálů v polovině roku 2021 a proměně prvních showroomů svých prodejních zastoupení, která začala počátkem roku 2022, se nová identita značky Dacia nyní objevuje na vozidlech.
Od 16. června mohou zákazníci objednávat vozy Dacia s novou vizuální identitou. Pravděpodobně poprvé v automobilovém průmyslu se nová vizuální identita zavádí současně pro celou modelovou řadu Dacia. Na to, aby zákazníci viděli nový vzhled na vlastní oči, si ale budou muset počkat až na pařížský autosalon v říjnu 2022 a první vozy s novou identitou se k prodejcům značky Dacia dostanou koncem roku 2022.
 
Jde pouze o změnu loga rumunské značky ale ta přesto vozům Dacia dává nový vzhled. V minulosti se Dacia kupovala za výhodnou cenu, zítra to bude i pro její styl.
 
Nové logo značky Dacia (Dacia Link), které se loni objevilo na koncepčním voze Dacia Bigster, se skládá ze stylizovaných písmen D a C připomínajících články řetězu. Další novinkou, na zadních výklopných dveřích a volantu, bude elegantním písmem logo Dacia.
 
Může se zdát, že nové logo není velká změna. Ale když se podíváte na nový výraz Sandera, Dusteru, Joggeru i malého elektrického Springu, tak si uvědomíte, že rumunská značka skutečně vstupuje do nové éry. Nyní, když je Dacia dobře zavedena, se chce na trhu posunout výš. Vzhled nového loga i nové masky chladiče naznačují novou etapu značky Dacia, která nabídne i nové vybavení.