name | autoweek.cz

PowerPass vykazuje pozitivní výsledky

PowerPass vykazuje pozitivní výsledky

16.05.2022 | | Aktuality

PowerPass vykazuje rok po svém uvedení na trh pozitivní výsledky. PowerPass nabízí přístup k více než 310 000 nabíjecích stanic ve většině evropských zemí.
Před rokem uvedla Škoda Auto na trh své první čistě elektrické SUV Enyaq iV. Od té doby nabízí svým zákazníkům také službu PowerPass, která umožňuje nabíjení vozu Škoda Enyaq iV ve většině evropských zemí v síti veřejných dobíjecích míst prostřednictvím aplikace pro chytrý telefon nebo karty RFID (RFID: Radio Frequency Identification). Nabíjení prostřednictvím služby PowerPass využívá každý třetí vůz Enyaq iV.
 
K dispozici je již více než 310 000 veřejných dobíjecích míst, včetně evropské sítě veřejných rychlonabíjecích stanic Ionity a mnoha dalších nabíjecích míst jiných provozovatelů. S přibližně 10 000 rychlonabíjecími stanicemi na více než 3000 místech umožňuje PowerPass využívat největší síť rychlého dobíjení v Evropě, přičemž většina dobíjecích míst je součástí sítě Ionity. Na jejím postupném rozšiřování se podílejí také společnost Škoda Auto a koncern Volkswagen. U těchto nabíjecích stanic je pro model Enyaq iV k dispozici maximální nabíjecí výkon až 135 kW.
 
Časté využívání rychlonabíjecích stanic, které se nacházejí převážně na hlavních silnicích a dálnicích, podtrhuje, jak intenzivně se Enyaq iV používá na dálkových trasách.
 
Podmínkou užití služby PowerPass je výběr jednoho ze tří tarifů. V základním tarifu Charge Free zákazník neplatí kromě ceny za odebranou energii žádný měsíční poplatek. Tarif Simply Charge nabízí za nízký základní měsíční poplatek zvýhodněné ceny energie odebrané při nabíjení na veřejných AC a DC nabíjecích stanicích. Nejoblíbenějším tarifem je Charge Faster, který za mírně vyšší základní měsíční poplatek snižuje náklady za používání sítě nabíjecích stanic Ionity a současně nabízí ještě nižší ceny za AC a DC nabíjení. Každý uživatel služby PowerPass může nabíjet svůj vůz po celé Evropě za transparentní a jednotné ceny. Všechna dobíjení jsou zpracovávána centrálně prostřednictvím služby PowerPass a následně účtována společně s ostatními náklady na měsíční bázi.
 
Na českém trhu přišla automobilka rovněž s řešením pro flotilové zákazníky. Platforma Chargee spojuje vlastníky dobíjecí infrastruktury s majiteli elektromobilů. Díky tomu lze efektivně řídit a sledovat celou síť elektromobility. Řidiči snadno najdou vhodnou dobíjecí stanici, kde nabijí své vozidlo a jednoduše za tuto službu zaplatí.