name | autoweek.cz

První soutěžní Opely Corsa-e Rally pro zákazníky

První soutěžní Opely Corsa-e Rally pro zákazníky

03.05.2021 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Do poháru ADAC Opel e-Rally Cup nastoupí týmy ze šesti zemí. Prvních 10 soutěžních speciálů předáno ve zkušebním centru Opelu v Dudenhofenu. ADAC Opel e-Rally Cup se pojede koncem srpna i v rámci Barum Rally.
První šampionát elektromobilů v rallye ADAC Opel e-Rally Cup je připraven odstartovat svoji první sezonu. Prvních 10 soutěžních vozů Opel Corsa-e Rally bylo už předáno zákazníkům. V testovacím centru automobilky Opel v německém Dudenhofenu týmy převzaly nejen nové vozy, ale také nutné vybavení, stany v týmových barvách a kombinézy pro řidiče i spolujezdce.
 
Soutěžní speciály Corsa-e Rally poháněné trakčním elektromotorem o výkonu 100 kW (136 k) prošly náročným testováním, během něhož se ověřovala především spolehlivost pohonného systému.
 
„Předání nových vozů zákazníkům je pro nás velmi významným momentem. Jde o jasný signál, že postupujeme podle zadaného plánu. V blízké době budeme předávat další vozy ostatním týmům,“ říká šéf divize Opel Motorsport Jörg Schrott.
 
Poté, co musela být zrušena Rallye ADAC Actronics v Sulingenu se pohár ADAC Opel e-Rally Cup otevře 11. června během Rallye ADAC Stemweder Berg. Ještě před tím posádky čeká testovací víkend, během něhož v ostrém režimu vyzkoušejí své vozy a seznámí se s nabíjecí infrastrukturou. Členové týmů projdou rovněž školením pro práci s vysokým napětím, které bude garantováno uznávanou zkušební autoritou TÜV Thüringen.
 
Pro tuzemské fanoušky soutěžního sportu je určitě příjemnou zprávou, že jeden z podniků šampionátu ADAC Opel e-Rally Cup se pojede i v ČR 27. srpna při tradiční Barum Rally.
 
Do poháru ADAC Opel e-Rally Cup 2021 jsou zatím přihlášeny týmy z Německa, Francie, Rakouska, Belgie, Velké Británie a Nizozemska. Očekává se, že další země se ještě přihlásí.