name | autoweek.cz

Šéf Volkswagenu propaguje cyklistiku

Šéf Volkswagenu propaguje cyklistiku

10.10.2021 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Generální ředitel skupiny Volkswagen Herbert Diess na Twitteru propaguje způsob dopravy, který rozhodně není v souladu s tím, co jeho společnost vyrábí.
Herbert Diess je zřejmě prvním generálním ředitelem velkého německého automobilového koncernu, který sází na nekonvenční, nikterak konzervativní image. Dokonce neváhá ani propagovat to, co není automobilové.
 
Šéf skupiny Volkswagen je velmi aktivní na Twitteru. Popisoval zde i své cesty na dovolenou s elektromobily Volkswagen. Přitom neskrýval rozčarování nad službami spojenými s dobíjením, zejména s dobíjecími stanicemi Ionity. Také jeho poslední výstup poněkud neguje to, co oficiálně propaguje jako šéf automobilového koncernu.
 
„Jízda na kole je zábavná, zdravá a prospěšná pro životní prostředí. V přeplněných městských centrech bude auto - včetně elektromobilu jezdícího bez emisí - v budoucnu přijato pouze tehdy, pokud bude v mixu mobility dostatek místa pro jízdu na kole,“ vysvětlil ta Twitteru Diess. Jeho text zapadá do rámce propagace cyklistiky mezi zaměstnanci ve Wolfsburgu, kteří nyní těží z vyhrazené infrastruktury.
 
Skupina VW už prostřednictvím Seatu nabízí nová řešení mobility ve formě elektrických koloběžek a Škoda je historicky spjata s jízdními koly, která má ve své nabídce i v současné době.