name | autoweek.cz

VinFast ohlašuje premiéru elektromobilů v Los Angeles

VinFast ohlašuje premiéru elektromobilů v Los Angeles

19.10.2021 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Vietnamský výrobce automobilů VinFast, založený v roce 2017, oznámil celosvětovou premiéru nových elektromobilů na autosalonu v Los Angeles 2021.
Autosalon LA Auto Show, který se uskuteční od 19. do 28. listopadu, je v současné době jednou z nejvlivnějších automobilových přehlídek na světě. Společnost VinFast zde letos představí dva ze svých nejnovějších modelů s elektrickým pohonem VF e35 a VF e36. Bude to významný milník v plánu globální expanze vietnamské automobilky. Tato celosvětová premiéra bude oficiálním uvedením značky VinFast na severoamerický trh. Předobjednávky se začnou přijímat v první polovině roku 2022.
 
VinFast je první společností zastupující Vietnam, která se zúčastní autosalonu v Los Angeles. VinFast zde oficiálně uvede své elektromobily a svá inteligentní a ekologická řešení pro elektromobilitu vyvinutá technologickým ekosystémem VinGroup.
 
Na letošní LA Auto Show VinFast představí elektricky poháněné modely VF e35 a VF e36 integrující vyspělý systém pomoci řidiči ADAS (Advanced Driver-Assistance Systems), zahrnující asistent pro jízdu v jízdním pruhu, varování před kolizí, sledování únavy řidiče, plně automatické parkování, vyvolání vozidla a další. Kromě toho jsou vybaveny inteligentním infotainmentem, mimo jiné včetně funkcí ovládání hlasem, virtuálním asistentem a službami e-commerce. Tyto systémy těží ze strategických investic společnosti VinFast do vlastního výzkumu a vývoje a globální spolupráce s vedoucími producenty v rámci světového automobilového průmyslu i inovativními start-upy napojenými na VinFast a VinGroup.
 
Místopředsedkyně společnosti VinGroup Le Thi Thu Thuy uvedla: „Globální poptávka po kvalitních elektromobilech motivuje práci našeho týmu VinFast. Uskutečnili jsme dynamické investice a realizovali jsme rozsáhlý průzkum trhu, abychom vytvořili prémiové elektromobily které uspokojí potřeby globálních zákazníků. To je jen začátek. Doufáme, že díky chytrým a vysoce kvalitním produktům získáme srdce a představivost i těch nejnáročnějších zákazníků.“
 
Autosalon LA 2021 představuje návrat společnosti VinFast na globální scénu po jejím prvním představení na pařížském autosalonu 2018. Po tomto globálním uvedení nyní VinFast oficiálně vstoupí do globální elektromobilní revoluce a chce být konkurentem na severoamerickém i evropském trhu. Do Evropy chce VinFast vstoupit v prvním pololetí roku 2022 nejprve ve Francii, Nizozemsku a Německu.
 
Živý přenos z celosvětové premiéry bude dostupný na webových stránkách: https://www.vinfastauto.com/globalpremiere.