name | autoweek.cz

Automobilist se spojil s platformou Bitski

Automobilist se spojil s platformou Bitski

23.08.2021 | | Auto archív

Automobilist na platformě Bitski exkluzivně nabídne NFT ze závodu 24 hodin Le Mans.
Je úžasné být přímým svědkem historických momentů. Aby se však tyto momenty staly legendárními, je nutné je zvěčnit. Tým kreativců kolem manažera Pavla Turka a kreativního ředitele Jana Rambouska Automobilist představil kolekci 24H Le Mans, která bude exkluzivně dostupná u poskytovatele infrastruktury blockchainové peněženky zaměřené na vývojáře Bitski.
 
Automobilist ve svých uměleckých dílech autenticky zachycuje nejvýznamnější okamžiky z historie motosportu. Ve spolupráci s Bitski připravil sérii sedmi unikátních děl s názvem „Legends of Le Mans“, která byla vydražena před startem 89. ročníku tohoto závodu.
 
„Každé auto i edice Le Mans má svůj jedinečný příběh, který stojí za to vyprávět. Díky této internetové aukci mají fanoušci motoristického sportu možnost vlastnit licencovaná digitální umělecká díla s tematikou legendárního závodu 24 hodin Le Mans. Každé z nich je unikátním ztvárněním příběhu očima Automobilist,“ říká Pavel Turek, CEO Automobilist.
 
Kolekce obsahuje nový Fine Art, trojici plakátů a tři tzv. Turnarounds - otočné digitální modely vozů Jaguar D-Type, Ford GT40 a Porsche 917 KH, které jsou určeny pro sběratele čím dál populárnějšího digitálního umění. Fine Art s názvem „Fords and the Furious“, oficiálně licencovaný a schválený 24H Le Mans, zachycuje triumf vozů Ford v Le Mans 1966. Vybrané automobily ožijí na tzv. sběratelských Turnarounds, díky 360° otáčení bude možné si vůz prohlédnout do nejmenších detailů a prozkoumat i ten nejmenší šroubek nebo precizní vrstvu nátěru. Sérii doplňují také limitované umělecké plakáty Tributes. Každý z nich je pečlivě vytvořený pomocí 3D modelování a špičkové grafiky a je oslavou vozu i daného okamžiku.
 
Digitální aukce probíhá na Bitski.com. Společnost Bitski se od roku 2018 zabývá vytvářením nástrojů pro kolektivní virtuální sdílený prostor. Jejich cílem je usnadnit vlastnictví a obchodování s digitálními díly, ať už jde o AR sneakers, sběratelské předměty nebo speciální herní konzole. Platforma Bitski umožňuje tvůrcům a značkám snadno vytvářet a prodávat NFT.