name | autoweek.cz

Nový formát veletrhu Automechanika Frankfurt

Nový formát veletrhu Automechanika Frankfurt

13.08.2021 | Vladimír Rybecký | Autoservis

Veletrhu Automechanika Frankfurt slibuje nový formát a pestrý program zaměřený na inovace.
Letošní ročník veletrhu Automechanika Frankfurt, který se uskuteční ve dnech 14. až 16. září, bude díky unikátnímu formátu Digital Plus jiný, než jsme zvyklí. Kromě klasického veletrhu v prostorách výstaviště hodlá Automechanika účastníkům nabídnout možnost navazovat kontakty a prezentovat své firmy po síti. Nový koncept, jenž jejž organizátoři veletrhu v současné době představují zástupcům automobilového průmyslu, zkracuje přípravy na veletrh na minimum.
 
V příštím roce se tento přední mezinárodní veletrh vrátí ke svému běžnému formátu na frankfurtském výstavišti, a to ve dnech 13. až 17. září 2022.
 
Společně s Automechanikou se nově představí i veletrh logistiky a digitální infrastruktury pod názvem Hypermotion.
 
„V důsledku přetrvávajících problémů, způsobených současnou pandemií, nebudeme schopni uspokojit očekávání našich zákazníků ohledně předního mezinárodního veletrhu Automechanika plánovaného na září tohoto roku. Nestačí, že akce bude oficiálně povolena, ale musí být především možné cestovat do zahraničí. Pandemie ovšem nic nemění na tom, že automobilový průmysl i letos potřebuje platformu, na níž bude možno obchodovat. Naši zákazníci a oborová sdružení tuto potřebu také cítí. Proto jsme se rozhodli upravit koncepci letošního veletrhu Automechanika. Jsem opravdu rád, že se naše nabídka plně vybavených stánků „"plug & play“" setkala s obrovským ohlasem a že se k osobní účasti na našem veletrhu ve Frankfurtu přihlásilo tolik vystavovatelů,“ říká předseda představenstva Messe Frankfurt Detlef Braun.
 
Po všechny tři dny bude na veletrhu probíhat bohatý přednáškový program Automechanika Academy. Několik vizionářských přednášek, vedených špičkovými odborníky, se zaměří na nejnovější vývoj v tematických okruzích „Servis a mobilita zítřka“, „Elektromobilita“, „3D tisk“ a „Mytí aut“. Přednášky budou doplněny panelovými diskusemi.
 
Pro provozovatele autoservisů bude probíhat pestrý přednáškový program o problematice každodenního provozu autoservisu. Pro pracovníky autoservisů budou určeny workshopy, které se zabývají novinkami v oblasti digitalizace, technickým vývojem a profesním rozvojem.
 
Akce Future Repair Shop 4.0 bude společně s Institutem pro automobilový průmysl (IfA) na veletrhu představovat technologie, procesy a obchodní modely budoucnosti. K dispozici bude osm vzdělávacích stanic orientovaných na podporu pozitivní zákaznické zkušenosti se zaměřením na poprodejní služby. Tento bod programu návštěvníkům poskytne praktické zkušenosti a informace o nejnovějších technologiích. Zástupci automobilového průmyslu zde mohou získat cenné odborné znalosti a novou inspiraci pro své podnikání.