name | autoweek.cz

Ford osvěžil Fiestu

Ford osvěžil Fiestu

17.09.2021 | Vladimír Rybecký | Nové modely

Po pěti letech Ford směřuje Fiestu do další životní fáze. Proto byl přepracován design a přidány nové asistenční systémy. Také se rozšiřuje nabídka výbav.
Úspěšný malý model z Kolína nad Rýnem nově působí sebevědoměji, a to již v základních úrovních výbavy. Také sportovní Fiesta ST prošla výrazným oživením. Světlomety LED jsou nyní standardem ve všech verzích výbavy a v nabídce jsou i adaptivní LED Matix světlomety. Nový je rovněž 12,3“ konfigurovatelný digitální přístrojový panel. Komunikační a zábavní systém SYNC 3 umožňuje řidičům ovládat přehrávání, navigaci a připojený telefon jednoduchými hlasovými pokyny.
 
Dva nejvýkonnější tříválce 1,0 EcoBoost s výkonem 92 kW (125 k) a 114 kW (155 k) budou vybaveny 48 V mild hybridním systémem. EcoBoost Hybrid 92 kW lze na přání kombinovat také se sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou Ford Powershift. Základním motorem je zážehový motor 1,0 EcoBoost s výkonem 74 kW (100 k).
 
Fiesta ST má 1,5 l tříválec s výkonem 147 kW (200 k). Jeho maximální točivý moment se zvýšil o 10 % na 320 N.m. Ford pro Fiestu ST interně vyvinul nová sportovní sedadla Ford Performance.