name | autoweek.cz

Jeep Wrangler bude jen jako plug-in hybrid

Jeep Wrangler bude jen jako plug-in hybrid

14.12.2021 | Vladimír Rybecký | Nové modely

V novém modelovém roce 2022 bude na evropských trzích s levostranným řízením nabízena pouze plug-in hybridní verze Jeep Wrangler 4xe.
Jeep Wrangler pro modelový rok 2022 bude ve většině Evropy k dispozici pouze jako plug-in hybrid. Wrangler 4xe pro nový modelový rok lze již objednávat v Itálii, Španělsku, Belgii a Srbsku a během prosince bude obnovený nabízen v dalších evropských zemích.
 
Modelový rok 2022 se od současného vozidla liší několika drobnými aktualizacemi. Stejný je plug-in hybridní pohon se čtyřválcem 2,0 l se dvěma elektromotory, systémovým výkonem 280 kW (380 k), točivým momentem 637 N.m a 17 kWh akumulátorem. Podle městského cyklu WLTP je možné dalších 53 km čistě elektricky. Volba režimů E Selec řidiči umožní volit hybridní, čistě elektrický nebo režim eSave, šetřící elektrickou energii na později.
 
Aktualizace se týkají především asistenčních systémů ADAS. Verze pro modelový rok 2022 má mimo jiné automatické ovládání dálkových světel, systém varování před kolizí včetně brzdového asistentu a adaptivní tempomat s funkcí stop. Mezi standardní prvky patří systém varování před nebezpečím v mrtvém úhlu s detekcí zadních křižovatek, couvací kamera a přední a zadní parkovací asistent. Nový Wrangler 4xe také nabízí službu konektivity Uconnect Services včetně správy procesů nabíjení a dálkového ovládání vozu.
 
Už brzy by měl vyjet také plně elektricky poháněný Wrangler. Jeep již představil prototyp poháněný elektromotory s celkovým výkonem 210 kW (285 k), s 800 V systémem a akumulátory s kapacitou 70 kWh.