name | autoweek.cz

Modernizovaná Škoda Karoq do předprodeje

Modernizovaná Škoda Karoq do předprodeje

01.12.2021 | Vladimír Rybecký | Nové modely

Prodejci Škoda Auto v České republice začali přijímat předobjednávky na inovovaný model Karoq, k prvním zákazníkům zamíří na jaře. Modernizovaný Karoq začíná s cenou od 638 900 Kč.
Prodejci vozů značky Škoda na českém trhu zahájili předprodej inovovaného modelu Karoq. Dosavadní základní variantu Active, která stojí 530 900 Kč, nahrazuje bohatě vybavený Karoq Ambition, jehož doporučená prodejní cena bude začínat na částce 638 900 Kč včetně DPH. První exempláře by se k zákazníkům měly dostat na jaře příštího roku.
 
„Stejně jako u ostatních modelových řad se i u modelu Karoq ukázalo, že zákazníci preferují lépe vybavené vozy. Proto jsme z nabídky odstranili základní verzi Active a sdružili nejžádanější prvky dosavadní volitelné výbavy do stupňů Style Exclusive a Sportline Exclusive tak, abychom je zájemcům poskytli ve standardních ceníkových specifikacích bez jakýchkoliv dalších příplatků,“ říká vedoucí českého zastoupení společnosti Škoda Auto Jiří Maláček.
 
Za období od září 2020 do září 2021 se v rámci modelové řady Karoq rozhodlo téměř 47 % zákazníků pro variantu Style, další pětina volila Sportline a jako třetí v pořadí následoval s 15 % stupeň Ambition. Oblíbené byly i akční modely (125 let a 2021), které si objednalo 15 % zákazníků. Zbylí zájemci pak volili varianty Scout či Active (obě pod hranicí 2 %).
 
Pro soukromé zákazníky platí bonus 25 000 korun za výkup vozu protiúčtem, zvýhodněná nabídka Mobilita Plus nebo ve spolupráci se Škoda Financial Services je k dispozici financování Škoda chytře, při kterém lze vůz pořídit včetně pojištění od 8646 Kč s DPH měsíčně.
 
Modernizovaný Karoq nově začíná s výbavou Ambition za 638 900 Kč vč. DPH. Základní pohonnou jednotkou je 1,0 TSI/81 kW (110 k). Zákazník získává např. 16“ litá kola, zadní parkovací senzory, LED přední světlomety a Top LED zadní světla s animovanými ukazateli směru a uvítacím efektem, startování tlačítkem, barevný MaxiDot, automatickou dvouzónovou klimatizaci, 8“ infotainment s digitální asistentkou Laurou, elektricky sklopná zrcátka s vyhříváním atd.
 
Sportovní varianta Sportline s progresivním řízením, adaptivním podvozkem DCC, adaptivním tempomatem či Matrix-LED světlomety začíná na 763 900 Kč.