name | autoweek.cz

Modernizované Seaty Ibiza a Arona už lze objednávat

Modernizované Seaty Ibiza a Arona už lze objednávat

28.07.2021 | Vladimír Rybecký | Nové modely

Seaty Ibiza a Arona dostaly modernizovaný vzhled s LED předními světlomety v sériové výbavě. Nová verze Xperience zdůrazňuje u crossoveru Arona off-roadový vzhled. Oba modely se vyrábějí v závodě Martorell.
Modernizované klíčové modely značky Seat Ibiza a Arona se už vyrábějí v závodě Martorell v Barceloně. Nabízejí nyní komplexní konektivitu a nové asistenční systémy. Ibiza, přestavená poprvé v roce 1984, patří s téměř 6 miliony prodanými vozy mezi nejúspěšnější vozidla, která kdy sjížděla z montážních linek značky Seat. Také městské SUV Arona slaví na trhu úspěch - od představení v roce 2017 bylo již prodáno bezmála 400 000 vozů.
 
Seat Arona navíc přichází s novým stupněm výbavy Xperience, který tomuto modelu dodává robustnější vzhled městského SUV s nově navrženým předním nárazníkem a novými mlhovými světlomety.
 
Interiér obou modelů je v digitálním designovém stylu s většími plovoucími displeji informačních a zábavních systémů. Zcela nová přístrojová deska nese uprostřed větší displej informačního a zábavního systému. Jeho umístění ve vyšší poloze zlepšilo ergonomii ovládání. Ergonomicky navržen byl také nový multifunkční volant. Cestující nově mohou využívat konektivitu uvnitř vozu i mimo něj. Mezi nabízené systémy patří Full Link (Android Auto a CarPlay) a Seat Connect. Uživatelé mohou vstupovat do interakce s novým informačním a zábavním systémem přes 9,2“ displej nebo pomocí hovorových hlasových povelů. Jak Ibiza, tak i Arona nabízejí také nové asistenční systémy, například Travel Assist, který kombinuje funkce systémů ACC a Lane Assist.
 
Zákazníci mohou nové modely Ibiza a Arona objednávat s motory na benzin nebo stlačený zemní plyn o výkonu od 66 kW (90 k) do 110 kW (150 k) ve spojení s přímo řazenou nebo dvouspojkovou převodovkou DSG.
 
Zákazníci v České republice již mohou nové modely Ibiza a Arona objednávat. Ceny na českém trhu začínají od 394 900 Kč v případě modelu Ibiza a od 455 900 Kč u modelové řady Arona. Všechny verze jsou nabízeny s pětiletou zárukou v sériové výbavě.