name | autoweek.cz

Nová Fabia od 329 900 Kč

Nová Fabia od 329 900 Kč

05.05.2021 | Vladimír Rybecký | Nové modely

Čtvrtá generace modelu Fabia vstupuje na český trh. Doporučené prodejní ceny začínají na částce 329 900 Kč. Prodejci už začali přijímat objednávky. Uvedení na trh je plánováno na konci léta, první vozy budou k vidění na českých silnicích na podzim.
Autorizovaní partneři značky Škoda na českém trhu přijímají objednávky na nový model Fabia. Čtvrtá generace přichází do prodeje jako pětidveřový hatchback za ceny od 329 900 Kč včetně DPH.
 
Čtvrtá generace modelu Fabia využívá platformu MQB-A0, díky které výrazně vyrostla v prostoru pro posádku i pro zavazadla. Díky použití prvků z vysokopevnostní oceli se konstruktérům podařilo udržet hmotnost na úrovni předchůdce.
 
Od začátku je k dostání ve dvou výbavových stupních s trojicí zážehových tříválců s výkony od 59 kW (80 k) do 81 kW (110 k). U motoru 1,0 TSI/70 kW je spotřeba 5,1 l/100 km a emise do rozmezí 113 CO₂ na 100 km. Od podzimu bude možné objednávat i vozy s motorem 1,5 TSI/110 kW (150 k).
 
Všechny specifikace mají standardně asistent udržování jízdního pruhu a asistent rozpoznání únavy řidiče, Front Assist, nastavitelný omezovač rychlosti a přední mlhová světla.
 
Na tuzemském trhu bude základní specifikací bohatě vybavená úroveň Ambition. Základní výbava obsahuje prvky, které zákazníci objednávali nejčastěji, například LED hlavní světlomety, přední mlhovky, MaxiDot, SmartLink, Bluetooth, asistent udržování jízdního pruhu, asistent rozpoznání únavy, nastavitelný omezovač rychlosti, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, klimatizaci, elektrické ovládání předních oken i vyhřívaných zrcátek či 6,5“ infotainment Swing s digitálním radiopříjmem. Doporučené prodejní ceny začínají na částce 329 900 Kč včetně DPH.
 
Vyšší provedení Style přidává mj. 8“ infotainment Bolero, multifunkční volant, tempomat s omezovačem rychlosti, startování tlačítkem, asistent rozjezdu do kopce, zadní parkovací senzory, litá kola, ambientní osvětlení, světelný a dešťový senzor, elektrické ovládání zadních oken, vyhřívaná přední sedadla i trysky ostřikovačů nebo loketní opěrku Jumbo box. V tomto případě byla cena stanovena na 359 900 Kč.
 
Specifikace Monte Carlo dorazí v průběhu roku 2022. Souběžně s novou generací hatchbacku pokračuje prodej dosavadního kombi pod označením Tour s motorem 1,0 TSI/70 kW a s pětirychlostní přímo řazenou převodovkou nebo sedmistupňovou DSG. Doporučené prodejní ceny začínají stejně jako u nového hatchbacku na 329 900 Kč vč. DPH.