name | autoweek.cz

Nová Honda HR-V má standardně hybridní pohon

Nová Honda HR-V má standardně hybridní pohon

05.08.2021 | Vladimír Rybecký | Nové modely

Nová Honda HR-V se v Evropě začne prodávat od konce roku 2021. Na evropských trzích bude v nabídce výhradně s hybridním pohonem e:HEV.
Honda novou generaci kompaktního SUV HR-V, která bude v Evropě uvedena na konci roku, vybaví standardně hybridním pohonem. Díky tomu se po modelech CR-V a Jazz stane třetím modelem značky s hybridní technologií e:HEV. Systém e:HEV čerpá ze zkušeností v oblasti hybridních technologií u silničních vozidel a z poznatků načerpaných v závodech formule 1.
 
Plně hybridní systém sestává ze dvou elektromotorů, 1,5 l zážehového motoru DOHC i-VTEC s Atkinsonovým cyklem, li-ion akumulátoru a převodovky s pevným převodem a inteligentní řídicí jednotkou. V novém HR-V poskytuje celkový výkon 96 kW (131 k) a točivý moment 253 N.m.
 
Honda HR-V e:HEV zrychlí z 0 na 100 km/h za 10,6 s a vykazuje spotřebu benzinu 5,4 l/100 km podle WLTP, což odpovídá emisím 122 CO2 g/km.
 
Do roku 2022 Honda vybaví všechny v Evropě velkoobjemově prodávané modely elektrifikovanými pohony. Nový model HR-V e:HEV bude v Evropě k dostání počátkem roku 2022. Potenciální zájemci se již mohou registrovat.