name | autoweek.cz

Nová verze Toyota RAV4 Adventure

Nová verze Toyota RAV4 Adventure

20.09.2021 | Vladimír Rybecký | Nové modely

Toyota posiluje charakter SUV řady RAV4 uvedením nové verze Adventure, která svým robustním stylem naznačuje připravenost vydat se i do terénu. 
Nová verze má upravenou příď, širší lemy kolem podběhů kol, prahové lišty a nová 19" litá kola. Odpovídající stříbrný nástavec najdeme i pod zadním nárazníkem. Bude se nabízet i s dvoubarevným lakováním. Nový model kromě toho přináší prvky modernizace připravené pro RAV4 v modelovém provedení 2022, jako např. nové LED světlomety nebo přední mlhová světla typu LED.
 
RAV4 Adventure využívá hybridní pohon Toyoty čtvrté generace standardně s inteligentním pohonem všech kol AWD-i s dalším kompaktním elektromotorem v zadní nápravě. Hybridní pohon spojuje trakční elektromotory a zážehový čtyřválec 2,5 l s maximálním výkonem systému 163 kW (222 k). Díky pohonu všech kol je možné tahat brzděné přívěsy o hmotnosti až 1650 kg.
 
Původní Toyota RAV4 v roce 1994 stvořila segment SUV pro volný čas. Od té doby se tohoto modelu na celém světě prodalo přes 10 milionů. Toyota jako první v této třídě nabídla pro RAV4 hybridní pohon.
 
Na evropských trzích se Toyota RAV4 Adventure začne prodávat společně s modernizovanou modelovou řadou RAV4 v průběhu října a první vozy dorazí v prvním čtvrtletí 2022.