name | autoweek.cz

Octavia Pro s delším rozvorem pro čínský trh

Octavia Pro s delším rozvorem pro čínský trh

21.04.2021 | Vladimír Rybecký | Nové modely

 Škoda na autosalonu v Šanghaji představuje čtvrtou generaci modelu Octavia v prostornější podobě Octavia Pro s prodlouženým rozvorem náprav a ještě více digitální.

Škoda si po loňském dramatickém propadu prodeje v Číně snaží posílit své postavení na svém nejvýznamnějším trhu. S více než 1,4 milionem v Číně prodaných kusů je zde Octavia klíčovým modelem. To je důvod, proč Škoda Auto u čtvrté generace před jejím uvedením na čínský trh připravila exkluzivní úpravy.
 
Čínským zákazníkům Škoda přináší čtvrtou generaci modelu Octavia jako exkluzivní variantu Octavia Pro, která je speciálně přizpůsobena čínskému trhu. Ve srovnání s novou generací vozu Octavia uvedenou v Evropě má čínská verze prodloužený rozvor náprav o 44 mm na 2730 mm a celkově se prodloužila o 64 mm na 4753 mm. Prodloužení ještě víc vynikne ve srovnání s Octavií třetí generace, která v Číně také zůstává v prodeji - Octavia Pro je delší o 78 mm..
 
Nová Škoda Octavia Pro využívá design evropského modelu s přední a zadní částí ve stylu sportovní verze Octavia RS. Dodávat se bude s inovativními asistenčními systémy a nejmodernějším infotainmentem s 12“ centrálním displejem. Díky stálému připojení k internetu poskytuje přístup k mnoha mobilním online službám. Na přání je dostupný virtuální kokpit s displejem 10,25“, který lze doplnit head-up displejem. Multifunkční sportovní volant je tříramenný s tlačítky a rolovacími ovladači.
 
Škoda Octavia Pro je vybavena inovativními asistenčními systémy. Pohon zajišťuje motor 1,4 TSI s výkonem 110 kW (150 k) a točivým momentem 250 N.m spojený se sedmistupňovou převodovkou DSG s technologií shiftbywire.