name | autoweek.cz

První pohled na nový Amarok

První pohled na nový Amarok

09.12.2021 | Vladimír Rybecký | Nové modely

Na novou generaci velkého SUV si příznivci Volkswagenu Amarok budou muset počkat na konec roku 2022. Nyní ale společnost Volkswagen Užitkové vozy zveřejnila první náznaky jeho podoby.
Nový pick-up Amarok se bude vyrábět v Jižní Africe v Silvertonu na stejné lince jako jeho příbuzný Ford Ranger, který byl nedávno představen a s nímž sdílí stejnou platformu. Fordu v rámci smlouvy o užitkových vozech Volkswagenu poskytuje základ z Rangeru a dodá pro Amarok technickou část i podvozek. Není proto překvapující, že tvary na upoutávkových skicách, trochu připomínají tvary nové generace Rangeru, i když na výrazné přídi jsou patrné skutečně zásadní rozdíly.
 
Kromě kompletně modernizovaného exteriéru by měl mít Amarok třetí generace výrazně více asistenčních systémů pro řidiče než dosud a nejnovější konektivitu.
 
Volkswagen Užitkové vozy připravuje premiéru nové generace modelu Amarok na konec roku 2022. Zákazníci v České republice budou moci nový Amarok objednávat od roku 2023.
 
Volkswagen Užitkové vozy uvedl model Amarok do sériové výroby v roce 2010. Vyráběl se v Hannoveru a jeho výroba dodnes pokračuje v argentinském závodě Pacheco. Za deset let se na celém světě prodalo více než 800 000 kusů.