name | autoweek.cz

Další rozšíření pro kartu E.on Drive

Další rozšíření pro kartu E.on Drive

26.01.2022 | | Tiskové zprávy

Kartu E.on Drive nově akceptují i dobíječky elektromobilů Ionity.
Řidiči elektromobilů, kteří jsou registrovaní v sítí E.on Drive, mohou v České republice pomocí jedné karty nabíjet už u čtvrté velké sítě dobíjecích stanic. Po domovské E.on Drive a sítích PREpoint a ČEZ pro ně společnost E.on zajistila i možnost dobíjet u stanic Ionity.
 
Celkem 14 ultrarychlých dobíjecích stanic sítě Ionity s výkony 350 kW mohou řidiči registrovaní v sítí E.on Drive využít v pěti lokalitách poblíž hlavních dálničních tahů v Česku. U dálnice D1 mohou dobít v obou směrech u Pávova a dále u Nupak. U dálnice D8 mohou využít stanice u Lovosic a na D5 lokalitu u Berouna za obdobné ceny jako další neregistrovaní zákazníci této sítě.
 
Využít síť Ionity s čipem E.on Drive mohou zákazníci zatím jen v České republice. Propojení obou sítí je možné pomocí platformy Hubject. Díky této platformě E.on zpřístupnil pro své zákazníky už na konci minulého roku stanice sítě ČEZ, kterou mohou pro své dobíjení jednostranně využít. Oboustranná spolupráce pak už téměř tři čtvrtě roku funguje se sítí PREpoint.
 
Snaha E.onu tím nekončí. Do budoucna chce přidat minimálně ještě jednu výraznou síť a pro své zákazníky otevřít i další stanice v zahraničí.
 
Síť E.on Drive má v České republice 150 dobíjecích stanic pro elektromobily, z toho tři ultrarychlé dobíjecí stanice s výkonem 175 kW ve Vystrkově u Humpolce, Rozvadově a nově u Vyškova. V minulém roce elektromobilisté v síti E.on Drive při rekordním počtu 38 660 dobití odebrali více než 627 MWh elektrické energie.
 
„Roaming je pro rozvoj elektromobility velice důležitý. V tomhle směru jsme se za poslední rok posunuli dopředu a snažíme se dělat postupné kroky k tomu, abychom pro naše zákazníky tuhle službu dokázali zajistit v co největším rozsahu a kvalitě. Využili jsme možnosti, která byla dostupná, a na národní úrovni mohou naši zákazníci jednoduše dobít jedním čipem už u více než 600 stanic těch největších sítí,“ vysvětluje vedoucí oddělení Mobility Services společnosti E.on Energie Martin Klíma.
 
„Je to zvýšení komfortu pro naše zákazníky. V případě potřeby mohou využít další stanice a nemusí řešit jejich platební mechanismus. Jen přiloží svůj čip,“ dodává Jakub Kott, který má roamingové služby v E.onu na starost.