name | autoweek.cz

Škoda Auto získala ocenění CompanyBest 2020

Škoda Auto získala ocenění CompanyBest 2020

05.10.2021 | | Tiskové zprávy

Největší nezávislá automobilová porota v Evropě ocenila úspěšný rozvoj společnosti Škoda Auto na mezinárodních trzích a inovativní koncepty ve výrobě.
Již v listopadu 2020 největší nezávislá novinářská porota v Evropě AutoBest vyznamenala společnost Škoda Auto oceněním CompanyBest 2020. Novináři z 32 zemí ocenili vynikající rozvoj české automobilky na mnoha zahraničních trzích i realizaci inovativních konceptů ve výrobě. Vedle projektu digitalizace dProdukce v závodě v Kvasinách porota ocenila také paralelní výrobu různých modelů vozů na bázi platforem MQB a MEB na společné výrobní lince v Mladé Boleslavi. Kvůli koronavirové pandemii bylo předání odloženo a proběhlo až nyní. V Barceloně ocenění za českou automobilku převzal Tomáš Kotera, vedoucí Komunikace podniku a interní komunikace ve společnosti Škoda Auto.
 
Nezávislá porota „AutoBest“ složená z automobilových novinářů z 32 evropských zemí vyznamenala společnost Škoda Auto mimo jiné za pozitivní vývoj jejích nových modelů i za rostoucí podíly na mnoha mezinárodních trzích. Kromě toho novináři ocenili atraktivní design vozů Škoda, rozšiřování portfolia zaměřeného na zákazníky i praktické Simply Clever nápady, které jsou pro značku typické.
 
Společnost Škoda Auto porotu přesvědčila inovativním konceptem výroby. V hlavním závodě v Mladé Boleslavi na téže výrobní lince paralelně a zcela flexibilně vyrábí modely Octavia a Karoq na bázi modulární platformy MQB a model Enyaq iV, který využívá modulární platformu pro elektromobily (MEB). Porota AutoBest dále ocenila projekt digitalizace dProdukce, který zaměstnance v závodě v Kvasinách vede bez papírových podkladů jednotlivými kroky výroby, dokumentace a kontroly kvality.
 
Společnost Škoda Auto přesvědčila porotce i v roce 2019 - ocenění SmartBest za digitální asistentku Lauru coby inovaci roku v oblasti interakce mezi řidičem vozu a umělou inteligencí.