name | autoweek.cz

Úspěšný rok carsharingu HoppyGo

Úspěšný rok carsharingu HoppyGo

07.02.2022 | | Tiskové zprávy

P2P carsharingová platforma od Škoda Auto DigiLab HoppyGo zaznamenala úspěšný rok 2021 s více než 150 000 registrovanými uživateli.
Počet uživatelů carsharingová platformy HoppyGo od Škoda Auto DigiLab v loňském roce vzrostl ve srovnání s rokem 2020 téměř o 50 %. Do konce roku 2021 se v ní zaregistrovalo 150 000 uživatelů. V České republice zaznamenala platforma pro sdílení automobilů systémem peer-to-peer (P2P) 26 000 registrací nových uživatelů. V reakci na rostoucí popularitu byla služba HoppyGo spuštěna také v Polsku (15 000 registrovaných uživatelů) a na Slovensku (6300 registrovaných uživatelů).
 
Počet dní zarezervovaných prostřednictvím HoppyGo na uživatele ve srovnání s předchozím rokem vzrostl o 33 % a zvýšila se i průměrná délka pronájmu ze 4,2 na současných 4,7 dne, a to především díky letní sezóně. Platformě se podařilo téměř zdvojnásobit prodej v České republice.
 
Nové funkce v aplikaci HoppyGo ještě více usnadňují pronájem a používání elektromobilů. Majitelé elektromobilů mohou sledovat stav akumulátoru, zjistit zbývající dojezd a přibližnou dobu dobíjení a zobrazit si vyúčtování energie za dobu pronájmu.
 
Platforma HoppyGo od roku 2018 propojuje majitele, kteří chtějí pronajmout svůj vůz, s potenciálními zájemci. Pronajímatelům stačí pouze zaregistrovat své vozidlo a poté ověřit uložené údaje. Zájemci o pronájem mohou provést rezervaci pomocí příslušné aplikace pro smartphone nebo na webové stránce.
 
Platforma nabízí i možnost zkušební jízdy. Po uvedení vozu Škoda Enyaq iV na trh mohli uživatelé HoppyGo vyzkoušet jízdu v elektricky poháněném SUV formou jeho zapůjčení až na čtyři dny. Enyaq iV byl vytížen z 90 %, přičemž uživatelé v něm v průměru najezdili vzdálenost 530 km. Na Slovensku byl vozem s nejvíce dny pronájmu v průběhu roku právě model Škoda Enyaq iV.
 
Ekosystém pro inteligentní individuální mobilitu, vyvinutý společností Škoda Auto DigiLab, zahrnuje vedle HoppyGo také služby BeRider (služba sdílených elektrických skútrů), Uniqway (carsharing pro studenty), Citymove (městská mobilní aplikace) a Kliq (platforma pro sdílení flotily služebních vozů).