name | autoweek.cz

Elektrický skateboard pro města

Elektrický skateboard pro města

06.10.2021 | Vladimír Rybecký | Trendy

Citroën, Accor a JCDecaux v rámci projektu The Urban Collëctif připravují budoucnost autonomní městské mobility pro všechny.
The Urban Collëctif je nové partnerství tří francouzských společností Citroën, Accor a JCDecaux, které spojuje stejná vize budoucnosti městské mobility. Jejich společnou ambicí je optimalizovat mobilitu tak, aby si každý mohl znovu přisvojit městský prostor a výrazně zlepšit kvalitu života ve městě.
 
Základem je inovativní koncept Citroën Autonomous Mobility Vision, který kombinuje univerzální platformu The Citroën Skate se třemi novými službami, které ztělesňují nástavby, tzv. Pody - Sofitel En Voyage, Pullman Power Fitness a JCDecaux City Provider - z nichž každá nabízí jinou cestu poznávání měst. Platforma The Citroën Skate je 2,60 m dlouhá, 1,60 m široká a 51 cm vysoká a může se pohybovat nezávisle rychlostí mezi 5 až 25 km/h.
 
Tento koncept městské mobility, který využívá autonomní, elektricky poháněnou technologii Citroën, má za cíl odlehčit městům a zároveň uspokojit rostoucí potřeby občanů v oblasti mobility, služeb, bezpečnosti a pohody ve městech. Vychází z přístupu open source - platforma The Citroën Skate se může zkombinovat s jakýmkoliv kompatibilním Podem, kapslí, kterou vyvinul partner značky, a tím rozšířit nabídku mobility a služeb.