name | autoweek.cz

Kia spustila on-line prodej

Kia spustila on-line prodej

06.05.2021 | Vladimír Rybecký | Trendy

Kia jako jedna z prvních automobilek na českém trhu nabízí on-line prodej svých vozů. On-line prodej je v první fázi dostupný pro elektromobily a plug-in hybridy, ale v plánu je rozšíření nabídky o další modely. Vozy budou na on-line tržišti prodávat autorizovaní dealeři Kia.
Společnost Kia Czech jako jedna z prvních značek na českém trhu spustila centrální on-line prodej svých vozů. Zákazníci si můžou vůz objednat na webových stránkách značky pod tlačítkem Kia Online Prodej, případně přes záložku Chci vůz Kia. V obou případech se dostanou na virtuální tržiště s aktuální nabídkou vozů.
 
On-line prodej je v první fázi určený pro prodej elektromobilů a plug-In hybridů, tedy pro modely e-Niro, e-Soul a modely Ceed Sportswagon PHEV, XCeed PHEV, Sorento PHEV a Niro PHEV. Právě zájemci o tento typ vozů jsou totiž nejvíce nakloněni nové formě prodeje. V další fázi bude nabídka rozšířena o další modely prodávané na českém trhu.
 
On-line prodej funguje na platformě elektronického tržiště. Vozy nebude prodávat společnost Kia Czech, ale konkrétní dealeři. S nimi také zákazník bude uzavírat kupní smlouvu a řešit s nimi další služby, například financování nebo dodatečnou výbavu z originálního příslušenství Kia. Vozy jsou v on-line prostředí k dispozici za pevné a závazné ceny. Ty však neurčuje importér, ale jednotliví dealeři Kia.