name | autoweek.cz

Sdílené elektromobily Dacia Spring pro Olomouc

Sdílené elektromobily Dacia Spring pro Olomouc

12.05.2022 | Vladimír Rybecký | Trendy

Dva sdílené elektromobily Dacia Spring s jistým nabíjením a parkováním v Olomouci nabízejí společnosti Auto Kubíček a Autonapůl.
Flotila sdílených vozů v Olomouci se od středy 11. května rozrostla o dva nové elektromobily Dacia Spring. Společný projekt dealera Auto Kubíček, carsharingové společnosti Autonapůl a českého zastoupení Renault-Dacia nabízí obyvatelům i návštěvníkům Olomouce možnost využíval lokálně bezemisní auta a zároveň mít vždy jisté místo k zaparkování u dobíjecích stojanů Auto Kubíček.
 
Cílem projektu je nabídnout dostupné elektromobily a zároveň šetřit místo ve městě. Jedno sdílené auto totiž podle statistik dokáže nahradit až 15 aut v soukromém vlastnictví.
 
„Naše sdílené elektromobily jsou pro veřejnost ideální cestou jak se seznámit s provozem auta na baterie. Například v Brně patří Renault Zoe z naší flotily k velmi oblíbeným vozům a jsme rádi, že díky spolupráci rozšiřujeme počet měst, kde mohou lidé bezemisní auta využívat. Celkový počet sdílených aut s profesionálně zajištěným servisem tak v Olomouci vzroste na šest a výhodou pro uživatele je, že budou mít v Auto Kubíček vždy zajištěno parkovací místo u nabíjecího stojanu,“ popisuje výhody nového projektu ředitel carsharingu Autonapůl Michal Šimoník.
 
„O tom, jakým způsobem lidi seznámit s elektromobilitou, jsme uvažovali už delší dobu. Autonapůl nám nabídlo potřebný rezervační systém, vyzkoušenou technologii a zaběhlý způsob péče o zákazníky. Přišlo logické zkombinovat Dacie Spring se zaběhlým carsharingem. Získáváme tak možnost ukázat, že využití malého elektrického vozu s provozem ve městě dává smysl a snažíme se tak čelit změnám, které automobilový průmysl přináší,“ doplňuje jednatel Auto Kubíček Lukáš Kubíček.
 
Průzkumy říkají, že Češi objevují výhody elektromobilů spíše pozvolně. Raději si je půjčují, než by si je kupovali. Sdílení proto nabízí vhodnou cestu, jak co největší skupině lidí nabídnout možnost se s elektromobily seznámit v praktickém provozu.
 
Společnosti Renault-Dacia a Autonapůl už dříve spolupracovaly na sdílení elektromobilu Renault Zoe v Zoo v Liberci. Olomoucký projekt na dřívější partnerství přirozeně naváže. Informace, jak využít sdílenou Dacii Spring, jsou na https://www.autonapul.cz/dacia-spring/.
 
Autonapůl provozuje po celé republice flotilu osmi desítek sdílených aut různých kategorií od malých městských vozů přes úsporná rodinná kombi až po osobní dodávky či elektromobily. Působí v Praze, Brně, Olomouci, Ostravě, Pardubicích, Hradci Králové, Liberci, Plzni a Českých Budějovicích. Například cestující Českých drah mohou své ČD body využít jako slevu na služby tohoto carsharingu.
 
Podrobnosti o výhodách a podmínkách prvního českého carsharingu Autonapůl jsou na https://www.autonapul.cz.
 
Auto Kubíček s.r.o. se zabývá prodejem a servisem automobilů značky Renault a Dacia v Šumperku a Olomouci. Podrobnější informace jsou na www.autokubicek.cz.