name | autoweek.cz

Toyota dodala dalších 190 hybridů pro carsharing

Toyota dodala dalších 190 hybridů pro carsharing

30.08.2021 | Vladimír Rybecký | Trendy

Tuzemské zastoupení značky Toyota předalo dalších 190 vozů Corolla Combi a Toyota C-HR s hybridním pohonem společnosti Anytime, která nabízí sdílení automobilů.
Toyota již carsharingové firmě Anytime v České republice dodala celkem 500 hybridních vozů. V předchozích dodávkách šlo o modely Toyota Yaris a Toyota Corolla Hatchback. Nyní jde o 120 aut Toyota Corolla Combi a 70 Toyota C-HR s hybridním pohonem, automatickou převodovkou a parkovací kamerou.
 
„V případě Anytime jde o rozšíření flotily o větší vozy, které mají širší uplatnění. Navíc opět využívají nejmodernější hybridní technologie, takže jsou maximálně šetrné k životnímu prostředí,“ říká PR manažerka Toyota a Lexus ČR Jitka Jechová.
 
Hybridní vozy Toyota dokáží jezdit až 70 % času v městském provozu čistě na elektrický pohon. Anytime carsharing od svého vstupu na trh před dvěma lety již realizoval více než 670 000 pronájmů, během nichž lidé najeli celkem 7,1 milionu km, 52 % z toho na elektřinu díky hybridnímu pohonu.
 
Toyotě se na českém trhu daří rozšiřovat množství vozů ve firemních flotilách. Prodej firmám tvoří již 70 % z celkového letošního prodeje značky.