name | autoweek.cz

LeasePlan spolupracuje s firmou Arrival

LeasePlan spolupracuje s firmou Arrival

08.08.2021 | Vladimír Rybecký | Doprava

LeasePlan a Arrival přivedou do Evropy elektrické dodávkové automobily.
LeasePlan, přední světová společnost v oblasti Car-as-a-Service (Auto jako služba), a výrobce vozidel s elektrickým pohonem Arrival oznámili, že LeasePlan bude preferovaným partnerem pro operativní leasing elektrických dodávkových vozidel Arrival. Partnerství je založeno na počáteční objednávce 3000 užitkových aut, finální dokončení kontraktu se očekává během třetího čtvrtletí letošního roku.
 
Společnost Arrival urychluje rozmach elektromobilů v celosvětovém měřítku produkcí cenově dostupných užitkových vozů. Arrival pracuje s novým přístupem k designu a montáži elektricky poháněných vozidel. Umožňuje to unikátní koncept vozidel i výroby v rychle škálovatelných mikrotovárnách, které využívají vlastní technologie společnosti Arrival včetně materiálů, softwaru, hardwaru i robotiky. To firmě umožňuje výrobu vozidel přesně podle potřeb zákazníků s konkurenceschopnými cenami. Své první čtyři mikrotovárny vybudovala v Severní Karolíně, Jižní Karolíně, v britském Bicesteru a Madridu. Arrival má 1900 zaměstnanců ve Spojených státech, Německu, Nizozemsku, Izraeli, Rusku a Lucembursku.
 
LeasePlan je jedním z předních světových poskytovatelů dodávkových vozů coby služby, tedy formou operativního leasingu. Obhospodařuje celosvětovou flotilu 1,9 milionu vozidel. Čtvrtina aut ve flotile LeasePlanu patří do kategorie lehkých užitkových vozidel. Ambicí LeasePlanu je do roku 2030 v rámci svého zákaznického vozového parku dosáhnout nulové emise.