name | autoweek.cz

Chevrolety pro Paříž zevnitř

Chevrolety pro Paříž zevnitř

17.09.2010 | Vladimír Rybecký | Nové modely

Chevrolet pro autosalon v Paříži připravuje hned čtyři významné premiéry - Orlando, Cruze hatchback, Aveo a Captiva. Všechny čtyři přijdou do prodeje počátkem roku 2011.

Všechny nové modely Chevroletu jsme už představili. Nyní se v předstihu podívejme i do jejich interiéru. Fotografie jsou získány z reklamního videa, což poněkud poznamenalo jejich kvalitu.

Chevrolet Orlando je sedmimístné MPV vytvořené na stejném základě jako sedan Cruze. Jeho interiér si přes větší střízlivost zachová mnohé přednosti předvedené před dvěma lety u stejnojmenného konceptu. Do prodeje přijde se zážehovým motorem 1,8 l/104 kW a turbodieselem 2,0/96 nebo 120 kW.

Chevrolet Cruze se představí poprvé i s karoserií hatchback. Zatím bude vystaven jen jako koncept, ale sériová verze se od něj nemá moc lišit a přijde brzy do prodeje. Zajímavé je, že hatchback byl navržen v Austrálii techniky a designéry automobilky Holden. Interiér se ale od sedanu moc neliší. Pod kapotou se objeví zážehové motory 1,6 l/83 kW a 1,8 l/104 kW nebo turbodiesel 2,0 l/90 kW, i když je pravděpodobné, že posléze dojde i na jeho výkonnější verze jako u Orlanda.

Chevrolet Captiva prošel modernizací vzhledu, která, jak je patrné, mnohem více pozměnila vnější vzhled než interiér. Uvnitř ale budou použity nové materiály.

Chevrolet Aveo v modernizované podobě přejímá mnohé z konceptu Aveo RS. Interiér pětidveřového minivozu se proti podobě vystavené v lednu v Detroitu dokonce nezměnil vůbec - samozřejmě vyjma exkluzivních potahových materiálů použitých u konceptu. Zůstal tedy zachován dvoutubusový přístrojový panel inspirovaný motocykly. Vzhled interiéru je v klasickém stylu Chevroletu přičemž jsou na tuto třídu použity velmi kvalitní materiály. V interiéru je vytvořena řada odkládacích prostor a nabízí se i možnost připojení USB, AUX-IN či Bluetooth.