name | autoweek.cz

Změna ve vedení Auto Palace Group

Změna ve vedení Auto Palace Group

01.01.2011 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Skupina Auto Palace Group, která v příštím roce oslaví již 20 let úspěšného působení na českém i slovenském trhu, doznala k 1. lednu 2011 změny ve svém vrcholném vedení.

Skupina Auto Palace Group, patřící do nadnárodního holandského holdingu AutoBinck Holding N. V., která v příštím roce oslaví již 20 let úspěšného působení na českém i slovenském trhu, ohlásila k 1. lednu 2011 změnu ve svém nejvyšším vedení. Odpovědnost za operativní řízení celé skupiny APG po ing. Jindřichu Nevrlovi, který stál u prvopočátků zrodu skupiny, převezme ing. Richard Kopečný.

Jindřich Nevrla se rozhodl omezit své pracovní aktivity a užívat si aktivního odpočinku, nicméně u obchodování s auty ještě zůstává, a nadále bude zastávat funkci statutárního zástupce akcionáře a odborného poradce skupiny. Pod jeho vedením si skupina vydobyla významného postavení a respektu partnerů i konkurence a stojí na velmi solidních základech, které umožňují další rozvoj.

Ing. Richard Kopečný začínal u APG jako marketingový a obchodní ředitel Mazdy. V poslední době řídil dovozní organizace Hyundaie v Maďarsku a Slovinsku.

Majitel skupiny Rolf Lauret ke změně uvedl: \"Je obdivuhodné, co se nám pod vedením pana Nevrly podařilo v Čechách a na Slovensku vybudovat a proto věřím, že budeme i nadále jak pracovně, tak i osobně v úzkém kontaktu.\"

 

Nizozemská společnost AutoBinck Holding N. V. zahájila činnost v oblasti automobilizmu již počátkem 20. století a tradičně spolupracovala i s automobilkami středoevropského regionu. Na tyto kontakty navázala hned po pádu železné opony, když se stala prvním zahraničním investorem v oboru obchodování s novými auty v Československu. Začala zde v roce 1991 založením společnosti Auto Palace a dovozem vozů Mazda. Okamžitě se stala velmi úspěšnou. Později se jí po převzetí zastoupení automobilky Hyundai podařilo oživit prodej korejských vozů Hyundai na českém trhu. Postupem let se nabídka značek rozšiřovala i o další značky. Získáním zastoupení značky Infiniti se nabídka skupiny Auto Palace doplnila i o nejexkluzivnější automobily.

V současné době skupina zastupuje značky Mitsubishi Motors (v České republice a na Slovensku) a Hyundai (v Maďarsku a Slovinsku). Provozuje autorizovaný prodej a servis vozů značek Mazda, Ford, Hyundai, Mitsubishi Motors, Nissan, Volvo, Fiat a Infiniti. Má též výhradní zastoupení pro prodej sportovních vozů Nissan GTR.

V rámci svých služeb prodejny Auto Palace rovněž vykupují ojeté vozy na protiúčet a pod označením AutoPoint nabízí i prodej prověřených ojetých vozů. K dispozici je také půjčovna aut RentPoint.

Majitelé vozů prodávaných v Auto Palace Group mohou těžit ze zázemí značkových servisů vybavených nejmodernější opravárenskými a diagnostickými technologiemi. K dispozici mají i karosářské dílny včetně lakoven. V prodejnách Auto Palace mohou nakoupit i veškeré potřebné náhradní díly a vybrat si z bohaté nabídky nejrůznějšího příslušenství a doplňků.