name | autoweek.cz

Velkolepá premiéra nové Panamery v Berlíně

Velkolepá premiéra nové Panamery v Berlíně

29.06.2016 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Předseda představenstva Porsche Oliver Blume v Berlíně představil novou generaci vozu Gran Turismo Porsche Panamera. Porsche připravilo světovou premiéru Porsche Panamera v Berlíně jako spektakulární show plnou světla a hudby.
Druhá generace Panamery se v Berlíně ukázala více než třem stům zástupců médií a hostů. Nová Panamera v sobě spojuje protichůdné charaktery - nabízí výkonnost sportovního vozu a komfort luxusního sedanu. S Panamerou značka Porsche vstoupila do segmentu luxusních sportovních sedanů. Od roku 2009 se prodalo více než 150 000 kusů modelu Panamera.
 
Druhá generace se bude nově kompletně vyrábět v Lipsku, kde automobilka Porsche do modernizace výroby investovala 500 milionů eur, především zde postavila zcela novou karosárnu. Prodej bude zahájen počátkem listopadu, ale už nyní je možné vůz objednávat.
 
Nová Panamera vstoupí na trh s nabídkou tří motorů a výhradně s pohonem všech kol. Půjde o Panameru Turbo s výkonem 404 kW/550 k (kombinovaná spotřeba paliva 9,4 l/100 km), Panameru 4S s výkonem 323 kW/440 k (kombinovaná spotřeba paliva 8,2 l/100 km) a Panameru 4S Diesel s 310 kW/422 k (kombinovaná spotřeba paliva 6,8 l/100 km). Nové motory s přeplňováním dvojicí turbodmychadel jsou kombinovány s novou osmirychlostní dvouspojkovou převodovkou PDK II.
 
Pro umocnění rozdílu mezi komfortem a sportovností je nová Panamera standardně vybavena zcela novým systémem vzduchového tříkomorového pérování, řízením kol zadní nápravy a novým systémem řízení dynamiky vozidla 4D Chassis Control. Mnoho nových asistenčních systémů zvýší nejen jízdní komfort, ale také úroveň bezpečnosti.
 
V nové Panameře představuje Porsche futuristický koncept obsluhy vozu - nový Porsche Advanced Cockpit s plochami připomínajícími chytré telefony a LED displeji s širokými možnostmi individualizace. Součástí je nový Porsche Communication management (PCM 4.1) s rozšířenými možnostmi konektivity prostřednictvím inteligentních digitálních funkcí a online služeb. S novou Panamerou se pro všechny verze zavádí také Porsche Connect, zajišťující různé funkce prostřednictvím digitálních služeb a aplikací, například obsluhu různých funkcí vozu pomocí chytrého telefonu na dálku nebo nové možnosti pro zlepšení hospodárnosti jízdy.