name | autoweek.cz

Světová premiéra Škody Kodiaq (aktualizováno - další fotografie)

Světová premiéra Škody Kodiaq (aktualizováno - další fotografie)

02.09.2016 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Nové velké SUV značky Škoda poprvé vyjelo na veřejnost v berlínském kulturním centru Kraftwerk za účasti 800 hostů ze 31 zemí z celého světa. S modelem Škoda Kodiaq značka odstartovala rozsáhlou ofenzívu v kategorii SUV.
Ve městě, jehož symbolem je medvěd, tedy v Berlíně v kulturním centru Kraftwerk vyjel při velkolepé show na pódium nový model značky Škoda s medvědím jménem Kodiaq. Kromě 800 hostů přímo v místě sledovaly světovou premiéru tisíce dalších diváků formou livestreamu na internetu. Mezi hosty byli nejen zástupci médií, ale i politici, kulturní osobnosti a představitelé různých průmyslových odvětví. Velkou hvězdou zde byl například v Německu nesmírně populární Karel Gott.
 
Nejvyšší představitel značky Škoda Bernhard Maier zdůraznil, že Kodiaq je vybaven tak, aby zajistil optimální bezpečnost a komfortní jízdu s nejmodernějšími technologiemi, které inteligentně pečují o cestující. Současně opět slíbil, že značka Škoda už brzy uvede na trh i vozy s plug-in hybridním a plně elektrickým pohonem, stejně jako se bude ve vozech značky stále více využívat digitální technika. „Škoda krok za krokem rozšiřuje svou modelovou nabídku. Nyní se otevírá nová kapitola vstupem do zcela nového segmentu,“ řekl Maier. V závěru jeho vystoupení zaujalo poděkování nejen všem spolupracovníkům, kteří se na vzniku vozu podíleli, ale také dodavatelům.
 
Po Meierově vystoupení konečně nastal čas, aby se ukázala dlouho očekávaná novinka značky Škoda. Z hlubin vyjely na pódium vozy Kodiaq a tím odstartovaly světelnou a artistickou show.
 
V průběhu večera kromě členů představenstva společnosti Škoda Auto vystoupili i dva mimořádní hosté. Vítěz Tour de France z roku 1987 Stephen Roche se v závěru letošní Tour stal prvním řidičem, který za volantem Kodiaqu jel na veřejnosti, takže se mohl podělit o své zážitky za volantem tohoto vozu.
 
Poté byla na pódium pozvána starostka města Kodiac na Aljašce Pat Bransonová, pro niž to byla úplně první návštěva Berlína v životě. Ta se podílela na propagační akci, během níž bylo město Kodiac 6. května na jeden den přejmenováno na Kodiaq. Vtipný záznam této unikátní akce stojí za vidění a byl také promítnut hostům v Kraftwerku. Bernahrd Meier předal Pat Bransonové šek na 25 000 dolarů pro městský fond a výměnou za to dostal čestný klíč od města Kodiac. Pat Bransonová řekla, že Kodiaq bude vypadat skvěle všude na všech cestách, zvláště ve městě a na ostrově Kodiac. Potvrzení, že se Škoda Kodiaq opravdu vydá i na severoamerické trhy jsme se ale pro tentokrát od Bernharda Meiera nedočkali.