name | autoweek.cz

Nissan X-Trail s dvoulitrovým turbodieselem

Nissan X-Trail s dvoulitrovým turbodieselem

28.12.2016 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Nissan pro svůj crossover X-Trail připravil nový, větší vznětový motor. První dodávky vozů se dvoulitrovým turbodieselem dorazí k zákazníkům začátkem příštího roku. Do prodeje přichází s akčními cenami začínajícími na 779 500 Kč za verzi 2,0 4WD MT Acenta.
Nový dvoulitrový vznětový motor 2,0 dCi pro X-Trail má výkon 130 kW (177 k) a točivý moment 380 N.m, což představuje výrazný výkonnostní skok oproti stávajícímu 1,6 l vznětovému motoru o výkonu 96 kW (130 k). Nissan jím vychází vstříc požadavkům zákazníků požadujících výkonnější pohonné jednotky.
 
U X-Trailu je novinkou také nabídka samočinné převodovky Nissan Xtronic CVT v kombinaci s pohonem všech kol. Ta rozšiřuje stávající nabídku šestirychlostní přímo řazené převodovky a pohonu dvou kol.
 
Ve volitelném systému pohonu všech kol All-Mode 4×4-i může řidič volit buď režim pohonu předních kol, automatický režim, který upravuje rozdělení točivého momentu mezi předními a zadními koly tak, aby byla zajištěna co nejlepší trakce, nebo režim stálého pohonu všech kol pro nejnáročnější podmínky.
 
Maximální hmotnost brzděného přívěsu je 2000 kg u modelu s přímo řazenou převodovkou a 1650 kg u dvou variant převodovky CVT. X-Trail s dvoulitrovým vznětovým motorem se standardně dodává se 17“ hliníkovými koly.
 
Design Nissanu X-Trail zůstává beze změny. X-Trail může mít pět nebo sedm sedadel. Zavazadlový prostor má objem 550 l (445 l u sedmisedadlové verze v pětimístné konfiguraci a 135 l se třetí řadou sedadel). Při sklopení sedadel ve druhé a třetí řadě je 1982 l.
 
Nissan X-Trail je dostupný s informačním a zábavním systémem NissanConnect se 7“ dotykovou obrazovkou, zahrnující digitální rádio DAB, rozhraní Bluetooth a streamování hudby.
 
K vyspělým inteligentním systémům podpory řidiče patří bezpečnostní technologie Nissan Safety Shield, jako je systém sledování tlaku v pneumatikách, systém rozpoznání únavy během jízdy, rozpoznávání dopravních značek, automatické přepínání dálkových světel, systém sledování mrtvého úhlu a systém upozornění na vybočení z jízdního pruhu. X-Trail může být dále vybaven systémem Vehicle Dynamic Control, brzdovým asistentem, aktivní regulací jízdy, aktivním sledováním dráhy vozu, aktivní motorovou brzdou, inteligentním parkovacím asistentem, asistentem rozjezdu do kopce a panoramatickým kamerovým parkovacím systémem s rozpoznáváním pohybujících se objektů.
 
X-Trail 2.0 dCi
Pohon 2WD 4WD
Převodovka CVT 6MT CVT
Maximální rychlost km/h 199 204 196
Spotřeba paliva l/100 km 5,6 5,6 6,0