name | autoweek.cz

Třetí generace modelu Kia Picanto

Třetí generace modelu Kia Picanto

05.01.2017 | Antonín Matějka | Aktuality

Automobilka Kia Motors zveřejnila podobu zcela nové generace modelu Picanto. Toto městské miniauto nově dostane i edicí GT Line a systém palubního infotainmentu. Premiéru bude mít na autosalonu v Ženevě.
Kia Motors zveřejnila první snímky třetí generace modelu Picanto, jednoho z celosvětově nejprodávanějších vozů značky. Nová generace modelu Picanto se bude vyrábět jen s pětidveřovou karoserií, protože o třídveřovou variantu nemají zákazníci zájem.
 
Nové Picanto, jehož navrhla designérská studia automobilky Kia v korejském Namyangu a německém Frankfurtu, dostalo energičtější charakter se sebevědomějším postojem. Nová generace se poprvé představuje ve sportovně pojaté specifikaci GT-Line.
 
K dynamičtějšímu vzhledu ale i většímu prostoru uvnitř vozu dopomohlo i prodloužení rozvoru o 15 mm z 2385 na 2400 mm s posunutím kol do rohů karoserie. Picanto si i přes prodloužení rozvoru zachovává délku 3595 mm jako stávající generace, protože přední převis se o něco zkrátil, zatímco zadní je delší.
 
Mimořádně efektivně obestavěný prostor karoserie znamená více místa pro cestující i jejich zavazadla v porovnání se srovnatelnou konkurencí. Pro Picanto se dosud nikdy nenabízela tak bohatá nabídka odstínů karoserie - zákazníci budou moci vybírat z 11 barevných odstínů.
   
Picanto nabídne rozsáhlé možnosti individualizace interiéru, včetně možnosti volby z široké palety barev obkladů a čalounění. V moderním, kultivovaně řešeném interiéru najdeme vyspělé technologie v oblasti pohodlí, funkčnosti i bezpečnosti. Zaujme zde především nový systém palubního infotainmentu s větším dotykovým 7“ displejem, který cestujícím zprostředkuje přístup k nejmodernějším technologiím, vč. propojení se smartphonem Mirror Link a Apple CarPlay, a umožní použití nejnovější generace navigačního systému.
 
Poprvé se v novém Picantu objeví i systémy dosud používané jen ve větších autech, jako tempomat, systém předcházení kolizí s radarem, systém automatického brzdění v případě nebezpečí nehody nebo kamera na zádi.
 
Kia Motors zatím nezveřejnila další podrobnosti, nicméně je jisté, že mezi pohonnými jednotkami budou zážehové motory - tříválec 1,0 l/55 kW (75 k) a minimálně pro verzi  GT-Line přeplňovaný tříválec 1,0 T-GDI/77 kW (105 k), s nimiž se bude tento vůz dodávat v Koreji pod jménem Kia Morning.
 
Nové Picanto se veřejnosti poprvé ukáže letos v březnu na mezinárodním autosalonu 2017 v Ženevě. Prodej nové generace začne koncem třetího čtvrtletí 2017. Samozřejmě se, stejně jako všechny modely značky Kia, bude nabízet se sedmiletou zárukou.