name | autoweek.cz

Škoda Auto podruhé za sebou s titulem Zaměstnavatel roku

Škoda Auto podruhé za sebou s titulem Zaměstnavatel roku

14.06.2017 | Vladimír Rybecký | Tiskové zprávy

Škoda Auto byla v České republice podruhé za sebou oceněna titulem Zaměstnavatel roku. Automobilka zvítězila v kategorii firem s více než 5000 zaměstnanci.
Škoda Auto byla oceněna titulem Sodexo Zaměstnavatel roku 2017 v České republice. Automobilka navíc v nezávislém hodnocení dosáhla ještě lepšího celkového skóre než při loňském vítězství. Společnost Škoda Auto se také umístila na 2. místě v ocenění The Most Desired Company o nejžádanějšího zaměstnavatele mezi studenty vysokých škol.
 
„Skutečnost, že jsme dosáhli ještě vyššího celkového skóre, než při našem loňském vítězství potvrzuje, že Škoda Auto nepřetržitě pracuje na podpoře a rozvoji svých zaměstnanců. K našemu dobrému výsledku také přispívá konstruktivní sociální dialog, na kterém si velmi zakládáme,“ říká člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast personalistiky Bohdan Wojnar.
 
Soutěž o titul „Zaměstnavatel roku“ organizuje Klub zaměstnavatelů a partnerem je poskytovatel personálních služeb Sodexo. Vyhodnocována jsou kritéria, jako například počet hodin školení na jednoho zaměstnance, investice do vzdělávání a zvyšování kvalifikace, společenská angažovanost, podpora měst a obcí v okolí sídla firmy, stejně jako mzdy, možnosti kariérního růstu, osobního rozvoje a další. Využitá metodika umožňuje objektivní vyhodnocení konkurenceschopnosti. Podniky s dobrou personalistikou jsou prokazatelně úspěšnější a vyznačují se vyšší produktivitou a dobrými finančními výsledky.
 
Škoda Auto se také umístila na druhém místě ankety The Most Desired Company. V tomto průzkumu, který se uskutečňuje již od roku 1994, studenti hodnotí a vybírají společnost, ve které by chtěli po skončení studií pracovat.