name | autoweek.cz

Ochutnávka BMW X2

Ochutnávka BMW X2

14.08.2017 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Na oficiální premiéru BMW X2 si budeme muset ještě nějaký čas počkat. BMW už ale v předstihu zveřejnilo první fotografie tohoto vozu v originálním digitálním maskování.
Vše nasvědčuje tomu, že očekávaná premiéra nového SUV BMW X2 se neodehraje za pár týdnů na autosalonu ve Frankfurtu (byť by se tento vůz měl dostat do prodeje ještě před koncem letošního roku). Už nyní ale BMW poodhalilo podobu tohoto Sports Activity Coupé, tedy SUV s karoserií ve stylu kupé, jejímž průkopníkem značka byla u velkého modelu X6.
 
Novinka je jen jedním z několika připravovaných nových modelů BMW směřujících do vzkvétajícího segmentu SUV, resp. jak v Mnichově raději říkají SAV (Sport Activity Vehicles), což, stejně jako u jiných automobilek, poněkud kontrastuje s proklamovaným příklonem k autům ohleduplnějším k životnímu prostředí.
 
V souladu s nejnovějšími trendy je toto SUV určeno především pro městský provoz. Tomu odpovídá i série zveřejněných fotografií. Protože v Mnichově novinku směřují do městské džungle, uzpůsobili tomu i nekonvenční kamufláž v kombinaci žluté, šedé a černé barvy, která toho z podoby vozu mnoho neskrývá. Maskování současně zvýrazňuje skutečnost, že toto Sport Activity Coupé je předurčeno pro mladé extroverty a individualisty.
 
BMW už model X2 předvedlo trochu překvapivě vloni na autosalonu v Paříži v podobě konceptu. Vůz byl navržen s využitím platformy UKL1 s motorem vpředu napříč a se základním uspořádáním s pohonem předních kol, byť samozřejmě v nabídce budou i verze s pohonem všech kol. Se světlou výškou 190 mm zvládne i překonávání nerovností při jízdě mimo silnici.